0 0
Vinete coapte

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Vinete

Vinete coapte

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Demult mi-am propus sa va arat metoda mea preferata de coacere a vinetelor si anume, cea in aer liber. Sigur ca e mult mai usor si mai simplu sa le coaceti in rola, sau pe aragaz, dar va asigur ca la gust si la miros sunt total diferite. Eu am folosit o tabla mare de fier speciala, pe care in fiecare an coc vinete si ardei dulci. Nu e mare lucru, doar ai nevoie de un pic de indemanare pentru a mentine focul la o temperatura constanta. Imi plac foarte mult vinetele coapte, astfel pregatite le folosesc in salate, tocanite… le pun pentru iarna in borcane, dar totusi vinetele sunt cam capricioase de felul lor, asa ca, va-as sfatui sa le portionati in caserole, sau pungi si sa le congelati, asa e mult mai sigur 🙂 si la necesitate – sa le folositi.

(Visited 645 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Vinetele se spala si se inteapa un pic cu o scobitoare, sau cu varful unui cutit, din loc in loc, ca sa nu explodeze in timpul coacerii.

2
Facut

Se pun apoi si se coc in cuptor, la gratar, sau ca in cazul meu - pe o tabla mare de fier :) .

3
Facut

Ca sa verificati daca sunt gata vinetele, le apasati un pic cu mana, trebuie sa fie moi. Le scoatem intr-un vas mai mare si le lasam sa se raceasca.

4
Facut

Dupa care, le curatam bine de coaja, le spalam sub jetul de apa rece, le lasam pentru 2-3 ore sa lase sucul sau amar. Apoi le puteti folosi la ce doriti dumneavoastra.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Umplutura de cartofi pentru placinte si coltunasi
urmator
Pastrama din piept de pui
anterior
Umplutura de cartofi pentru placinte si coltunasi
urmator
Pastrama din piept de pui

Adauga comentariu