0 0
Vinete cu sos de rosii si mozzarella

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

3-4 buc Vinete
300-400 gr Mozzarella
1,5-2 kg Rosii
3-4 buc Ceapa
1 buc Frunze de dafin
1-1,5 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat
100-150 ml Ulei de floarea soarelui

Vinete cu sos de rosii si mozzarella

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Va prezint astazi o reteta foarte interesanta in stil italian. Puteti folosi orice sos de rosii preferati, eu am pregatit repede o tocanita buna, rosiile le-am decojit…aici puteti sa adaugati 2-3 catei de usturoi si mirodenii dupa gust. Mie imi place asa simpu si e foarte, foarte gustos.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pregatim sosul de rosii: - decojim rosiile.
-Ceapa o curatam de coaja si o taiem felii mari.
-O punem la prajit intr-o tigaie mai mare cu un pic de ulei de floarea soarelui (50-60 ml).
-Rosiile decojite le taiem felii mari, asa ca pentru salata.
-Si dupa ce s-a rumenit un pic ceapa adaugam in tigaie rosiile taiate si o frunza de dafin, amestecam bine si lasam sa se pregateasca totul pentru aproximativ o ora, la foc mediu.
-Saram si piparam dupa gust.

2
Facut

Cat timp se prepara sosul pregatim vinetele, le spalam si le taiem felii de 1,5-2 cm. Le punem intr-un vas si le saram bine, le lasam 0,5-1 ora.

3
Facut

Le scurgem bine de sucul sau amar si le spalam sub jetul de apa. Apoi le prajim in tigaie cu un pic de ulei.

4
Facut

Pana se rumenesc bine pe ambele parti.

5
Facut

Dupa care, le scoatem pe un servetel de hartie, sa se absoarba tot surplusul de ulei. Procedam asa pana prajim toate rondelele de vinete.

6
Facut

Apoi vom monta totul: - Intr-o tava de copt punem un strat de sos de rosii.

7
Facut

Deasupra un strat de vinete.

8
Facut

Apoi iarasi un strat de sos de rosii.

9
Facut

Si iarasi un strat de vinete.

10
Facut

Deasupra vinetelor punem sosul ramas si bucatelele de mozzarella. Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 200-220°C, pana se topeste cascavalul.

11
Facut

Apoi se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Carne de porc in suc propriu, la borcan
urmator
Untura de porc
anterior
Carne de porc in suc propriu, la borcan
urmator
Untura de porc

Adauga comentariu