0 0
Vinete cu sos de rosii si mozzarella

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

3-4 buc Vinete
300-400 gr Mozzarella
1,5-2 kg Rosii
3-4 buc Ceapa
1 buc Frunze de dafin
1-1,5 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat
100-150 ml Ulei de floarea soarelui

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vinete cu sos de rosii si mozzarella

Ingrediente

Mod de preparare

Va prezint astazi o reteta foarte interesanta in stil italian. Puteti folosi orice sos de rosii preferati, eu am pregatit repede o tocanita buna, rosiile le-am decojit…aici puteti sa adaugati 2-3 catei de usturoi si mirodenii dupa gust. Mie imi place asa simpu si e foarte, foarte gustos.

(Visited 166 times, 3 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pregatim sosul de rosii: - decojim rosiile.
-Ceapa o curatam de coaja si o taiem felii mari.
-O punem la prajit intr-o tigaie mai mare cu un pic de ulei de floarea soarelui (50-60 ml).
-Rosiile decojite le taiem felii mari, asa ca pentru salata.
-Si dupa ce s-a rumenit un pic ceapa adaugam in tigaie rosiile taiate si o frunza de dafin, amestecam bine si lasam sa se pregateasca totul pentru aproximativ o ora, la foc mediu.
-Saram si piparam dupa gust.

2
Facut

Cat timp se prepara sosul pregatim vinetele, le spalam si le taiem felii de 1,5-2 cm. Le punem intr-un vas si le saram bine, le lasam 0,5-1 ora.

3
Facut

Le scurgem bine de sucul sau amar si le spalam sub jetul de apa. Apoi le prajim in tigaie cu un pic de ulei.

4
Facut

Pana se rumenesc bine pe ambele parti.

5
Facut

Dupa care, le scoatem pe un servetel de hartie, sa se absoarba tot surplusul de ulei. Procedam asa pana prajim toate rondelele de vinete.

6
Facut

Apoi vom monta totul: - Intr-o tava de copt punem un strat de sos de rosii.

7
Facut

Deasupra un strat de vinete.

8
Facut

Apoi iarasi un strat de sos de rosii.

9
Facut

Si iarasi un strat de vinete.

10
Facut

Deasupra vinetelor punem sosul ramas si bucatelele de mozzarella. Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 200-220°C, pana se topeste cascavalul.

11
Facut

Apoi se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Carne de porc in suc propriu, la borcan
urmator
Untura de porc

Adauga comentariu