0 0
Vinete in ulei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1 kg Vinete
0,5 l Otet de vin
350-400 ml Ulei de masline
2 buc Ardei iuti
3-4 grengute Oregano sau uscat 2 lingurite
1 lingura Sare
500 ml Apa

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vinete in ulei

Ingrediente

Mod de preparare

Va propun astazi o reteta de conservare a vinetelor in stil italian. O reteta simpla si repede de realizat. Vinetele asstfel pregatite sunt foarte gustoase, le puteti servi pe langa mancarurile din carne, in salate, sau pizze. Din cantitatea aceasta de vinete am obtinut un borcanas de un litru de vinete in ulei, dar daca doriti mai mult, atunci dublati cantitatea ingredientelor. Sunt gata pentru consum dupa 2 luni si se pastreaza cel putin pentru 8 luni in beci, sau intr-o camara rece si uscata.

(Visited 160 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Spalam bine vinetele.

2
Facut

Le curatam de coaja.

3
Facut

Le taiem apoi felii subtiri cam de 2,5-3 mm.

4
Facut

Le punem intr-un vas si le presuram cu sare pe ambele parti, le lasam asa pentru 30 de minute.

5
Facut

Apoi le spalam sub jetul de apa rece si le punem sa se scurga de apa.

6
Facut

Taiem ardeiul iute si crengutele de oregano.

7
Facut

Intr-o cratita punem la fiert otetul si apa. Cand incepe sa fiarba, dati drumul in cratita la vinete, ardei si oregano.

8
Facut

Lasati sa fiarba pentru 10 minute la foc mediu, fara capac. Apoi scoatem cu o spatula vinetele si celelalte componente, le lasam sa se raceasca bine.

9
Facut

Apoi le aranjam in borcanul, spalat si sterilizat.

10
Facut

Deasupra turnam uleiul cat sa le cuprinda.

11
Facut

Sigilam capacul si punem borcanul intr-un loc rece, uscat si intunecos.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Ciuperci marinate (metoda rapida)
urmator
Vinete cu usturoi si patrunjel

Adauga comentariu