1 0
Zacusca de vinete

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1,5-2 kg Rosii
1 buc Ardei iuti
3 kg Vinete
100 gr Usturoi
1 pahar Zahar de 200 gr
1,5 lingura Sare
350-400 ml Ulei de floarea soarelui
0,5-1 lingura Piper negru macinat dupa gust
0,5 pahar Otet de masa

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zacusca de vinete

Ingrediente

Mod de preparare

O reteta senzationala de “Zacusca de vinete” ce nu necesita sterilizare dupa coacere. Se pastreaza foarte bine in borcane pentru iarna si nu isi pierde gustul. Anul acesta am avut o recolta bogata de vinete. Asa ca, am preluat reteta de la vecina mea si m-am apucat de lucru. Este foarte gustoasa, eu am facut-o din cantitate dubla de ingrediente, la mine se mananca foarte bine. Ardei iute puteti sa puneti mai mult, daca va place mai picant.

(Visited 98 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Spalam bine vinetele, le curatam de coaja si le taiem cubulete.

2
Facut

Le punem apoi intr-un vas, deasupra presuram o lingura de sare, lasam deoparte pina ne ocupam de celelalte ingrediente, intre timp o sa lase sucul lor amar.

3
Facut

Rosiile se spala si se dau prin masina de tocat carne, impreuna cu ardeiul iute, se pun la foc intr-un ceaun mai mare, pentru 15-20 de minute din timpul cand incepe sa fiarba.

4
Facut

Dupa acest timp, vinetele se spala sub jetul de apa, se scurg bine si se adauga in ceaun, amestecam bine si lasam sa fiarba la foc mediu pentru inca 15 minute.

5
Facut

Dupa care adaugam zaharul, amestecam totul.

6
Facut

Saram si piparam.

7
Facut

Curatam usturoiul.

8
Facut

Si il pisam deasupra, adaugam uleiul si amestecam bine, lasam la foc pentru 5-10 minute.

9
Facut

Dupa care adaugam otetul, amestecam totul, gustam de sare, lasam pe foc inca pentru maximum 5 minute.

10
Facut

Din timp pregatim capacele, spalam si sterilizam.

11
Facut

Si borcanele - spalam si sterilizam.

12
Facut

Turnam cu un polonic cate putin din zacusca in borcan, pina ce il umplem bine.

13
Facut

Punem capacul si-l sigilam bine.

14
Facut

Dupa care punem borcanul cu capacul in jos, astupam cu o plapuma calda si lasam asa pina a doua zi. Apoi il putem depozita in beci, sau camara rece.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
anterior
Ghiveci din dovlecei
urmator
Cartofi cu vinete

Adauga comentariu