0 0
Zmeura conservata cu zahar (fara fierbere)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1 kg Zmeura
1 kg Zahar

Zmeura conservata cu zahar (fara fierbere)

Ingrediente

Mod de preparare

Share

In aceasta perioada frumoasa a anului vitaminele le gasim direct in gradina casei, sau in comert in stare proaspata, dar trebuie sa ne gandim si pentru timpul rece al anului cu multe viroze si raceli. Va propun o metoda de conservare a pomusoarelor fara fierbere, care pastreaza toate proprietatile lor benefice. Facem o dulceata sanatoasa si gustoasa. Eu o pregatesc in proportie de 1:1, adica 1 kg de zahar la 1 kg de fructe, dar unele persoane folosesc cantitate dubla de zahar, spun ca se pastreaza mai bine si nu fermenteaza, nu stiu… a mea nu ajunge la acest proces, se mananca repede 🙂 . Noua ne place sa o punem in ceai in loc de zahar, asa obtinem o bautura calda cu gust si o aroma placuta de zmeura.

(Visited 77 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Alegem fructe coapte bine.

2
Facut

Le punem intr-un vas mai mare.

3
Facut

Deasupra adaugam zaharul si amestecam bine cu o lingura de lemn.

4
Facut

Zdrobim fructele si amestecam totul, punem dulceata pentru o zi la rece. Periodic amestecand in ea pentru ca sa se dizolve zaharul.

5
Facut

O punem apoi in borcane curate si uscate, o pastram la frigider.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Supa crema cu conopida si telina
urmator
Ciorba de cartofi cu carne afumata
anterior
Supa crema cu conopida si telina
urmator
Ciorba de cartofi cu carne afumata

Adauga comentariu