0 0
Fursecuri faramicioase

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1 kg Untura de porc
4 pahare Zer de vaca de 100 de gr
6-7 pahare Faina alba de 250 gr
1 pahar Zahar de 100 de gr.... se primesc foarte dulci, poti sa il omiti
5 buc Oua doar galbenusurile
50-70 ml Ulei fara miros
70-100 gr Zahar pudra

Fursecuri faramicioase

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Cu multi, multi ani in urma am gustat la o ceremonie niste fursecuri delicioase ramanandu-mi in memorie gustul, textura si aroma unicala. Am cautat reteta aceasta peste tot… rascolind toate cartile mai vechi cu retete… tot internetul… dar nimic. Pana am fost in vizita la o matusa si ea m-a servit cu acesti biscuiti… parca m-am intors in timp 🙂 . Am cerut reteta si indata am incercat-o. S-a primit din prima, nu se fac greu, numai timp cere mult. Matusa mea le mai zice „De azi pe maine”… adica, azi faci aluatul si maine- biscuitii 😉 . Incercati-i neaparat, nu o sa regretati!

(Visited 1.539 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Aveti nevoie de 3 vase... in 1 vas punem 1 kg de untura, 2 pahare de 250 gr de faina, amestecam usor.

2
Facut

In al 2-lea vas punem 4 pahare de 100 gr de zer de vaca, adaugam zaharul si amestecam usor pentru putin timp, apoi adaugam aici 2 pahare de 250 gr de faina, amestecam cu o lingura totul.

3
Facut

In vasul 3: punem 5 galbenusuri si 2 pahare de 250 gr de faina si amestecam bine.

4
Facut

Acum urmeaza partea cea mai interesanta :) ... Compozitia din vasul 3 o adaugam in vasul 1.

5
Facut

Si amestecam bine.

6
Facut

Apoi aici adaugam compozitia din vasul 2.

7
Facut

Si amestecam bine pana se incorporeaza totul, astupam cu folie alimentara si dam aluatul la rece pentru 1 ora.

8
Facut

Punem faina pe masa de lucru din abundenta si trecem aluatul pe ea.

9
Facut

Deasupra punem iarasi faina.

10
Facut

Si intindem o turta subtire, ungem bine turta cu ulei .

11
Facut

Si o indoim, suprapunand parte peste parte si iarasi ungem cu ulei.

12
Facut

Dupa care iarasi o suprapunem si iarasi ungem cu ulei.

13
Facut

Si iarasi impaturim, aluatul asa format il astupam cu folie alimentara si il lasam la rece peste noapte.

14
Facut

A doua zi impartim aluatul in jumatate.

15
Facut

Si intindem o turta de 1,5 cm grosime.

16
Facut

Turta o tai cu un cutit romburi, eu am facut biscuiti cu o forma rotunda... dar ramane mult aluat si atunci cand este intins a doua oara se strica compozitia aluatului si nu se cunosc atat de bine straturile.

17
Facut

Deci, fursecurile astfel formate le punem pe o tava in care am asternut o hartie pentru copt.

18
Facut

Dati tava in cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute la temperatura de 180-190°C, pana se rumenesc un pic. Lasam sa se raceasca bine fursecurile.

19
Facut

Apoi le dam bine prin zahar pudra.

20
Facut

Si ii aranjam pe un platou.

21
Facut

Asa arata in interior.

22
Facut

Pofta Buna!

Adelina

anterior
Supa din legume cu perisoare
urmator
Bomboane Raffaello
anterior
Supa din legume cu perisoare
urmator
Bomboane Raffaello

7 comentarii Ascunde comentariile

Prima data cand i-am pregatit am pus zahar, dar se primeste foarte dulce, deoarece le trecem apoi prin zahar pudra si biscuitii acestia trag pe ei mult zahar pudra si se primesc exagerat de dulci… asa ca, eu te sfatui sa injumatatesti cantitatea de zahar, sau sa o omiti complet. Eu nu pun zahar … de aceea si nu l-am scris in reteta din start.

Dă-i un răspuns lui Elena Anulează răspunsul