2 0
Turta dulce cu banane si gem

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

150 gr Faina alba calitate superioara
2-3 buc Banane 300 gr
2-3 linguri Zahar
2-3 linguri Ulei de floarea soarelui
2 linguri Miere
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 buc Esenta de vanilie
3-4 linguri Gem
2-3 linguri Zahar pudra pentru ornat

Turta dulce cu banane si gem

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Un desert foarte gustos ce se prepara repede si usor, chiar si un simplu incepator in bucatarie cred ca nu ar da gres la prepararea ei. In zilele acestea de post vrem sa facem pe plac la toata lumea, la cei mici si la cei mari 🙂 , asa ca iti propun sa incerci aceasta „Turta dulce cu banane si gem”, este super delicioasa, cu o aroma placuta de miere si banane. Eu am folosit un gem de prune, dar puteti folosi gemul dumneavoastra preferat.

Vizitat de 359 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Pasati bine 2 banane cu un blender, cealalta banana o veti folosi la ornat.

2
Făcut

Piureul de banane il amestecati cu mierea, uleiul, zaharul, vanilia si bicarbonatul de sodiu.

3
Făcut

Apoi adaugati faina si amestecati cu un tel sa nu fie cocoloase.

4
Făcut

Aluatul trebuie sa fie gros si dens.

5
Făcut

Il turnati intr-o forma rotunda, in care ati asternut o hartie de copt.

6
Făcut

Se coace in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 25-30 de minute, sau pana se face maro.
Lasati sa se racoreasca bine, apoi o scoateti din tava.

7
Făcut

Apoi o taiati in jumatate cu un cutit mai lung, ungeti cu gem turta.

8
Făcut

Acoperiti cu cealalta jumatate de blat, lasati putin sa se patrunda gemul. Optional puteti orna cu zahar pudra si cu felii de banane.
Pofta Buna!

anterior
Placinte cu branza in tigaie
Floare din ceapa rosie
urmator
Floare din ceapa rosie

Adaugă comentariul tău