0 0
Visine conservate

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Visine

Visine conservate

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Folosesc visinele conservate de mai mult timp, am incercat diferite metode: -la ceaun, cum facea bunica, dar se coceau prea tare visinele, erau prea moi, -borcanele cu visine sterilizate la foc in cratita cu apa, cum facea mama, dar aceeasi poveste, nu-mi placea consistenta visinelor. Pana la urma am ramas fidela acestei metode, simpla si foarte usoara, dar cel mai important, visina ramane asa cum imi place mie. Iarna le folositi la ce doriti, la clatite, la prajituri, torturi… copiii mei le mananca asa simplu, se pastreaza foarte bine.

(Visited 797 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Eu scot samburii cu o agrafa de par, asa visinele nu se traumatizeaza si nu se distruge pulpa lor.

2
Facut

Scoatem samburele cam in felul urmator.

3
Facut

Pana terminam toate visinele.

4
Facut

Spalam bine borcanele, ale mele sunt de 750 gr.

5
Facut

Eu folosesc capace cu inele de cauciuc concepute pentru borcane de sticla, pentru conservare. Acum fiti atenti, vom proceda in felul urmator: vom avea nevoie de un numar dublu de capace fata de cel al borcanelor, la jumatate din ele le scoatem cauciucul, cu ele vom acoperi borcanele care vor merge la rola.

6
Facut

Umplem bine borcanele cu visine.

7
Facut

Le punem intr-o tava in care turnam o cana de apa.

8
Facut

Acoperim cu capacele fara inelul de cauciuc si le dam la rola, cuptorul nu trebuie sa fie incalzit din timp, il pornim atunci cand punem borcanele cu visine, la temperatura de 180-200 °C si le lasam sa se sterilizeze pentru 25-30 de minute.

9
Facut

In acest timp celelalte capace cu inele de cauciuc le sterilizam intr-o cratita cu apa, pe care o punem la fiert timp de 5-10 minute de cand incepe a fierbe.

10
Facut

Dupa acest timp oprim cuptorul si scoatem cate un borcan, luam capacul fara inel de cauciuc si punem deasupra unul sterilizat in apa din cratita, inchidem ermetic borcanul.

11
Facut

Le intoarcem cu capacul in jos, le astupam bine cu ceva calduros si le lasam pina ce se racesc, cam pina a doua zi.

12
Facut

Uneori imi mai raman 2-3 borcane de visine din anul precedent, asa ca neaparat imi scriu pe capac anul in care le-am pregatit, se pastreaza foarte bine chiar si pentru anul viitor.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Prajitura cu visine
urmator
Oladii cu dovlecei
anterior
Prajitura cu visine
urmator
Oladii cu dovlecei

Adauga comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here