Ingrediente
-
1 kg Faina
-
12-15 gr Drojdie proaspata
-
450-500 ml Apacalduta
-
3-4 linguri Ulei de masline
-
100-150 ml Ulei de floarea soareluipentru prajit
-
1 kg Branza de vaci
-
3-4 buc Oua
-
2 lingurite Sare1- pentru umplutura si 1- pentru aluat
-
1 lingurita Zahar
-
1 legatura Ceapa verdemica
-
1 legatura Marar verdemica
Mod de preparare
Atunci cand vreau sa ma reintorc in copilarie, fac placinte ca la mama mea acasa, aceasta reteta am invatat-o doar de la ea. Se prepara usor si din putine ingrediente. Umplutura o puteti alege dumneavoastra, daca nu va place, puteti sa nu puneti marar si ceapa, la mine in familie le pregatim doar astfel. Sunt moi si delicioase, va propun cu drag „Placintele moldovenesti”, pregatite in tigaie 🙂 !
(Visited 53.954 times, 4 visits today)
Pasi de urmat
1
Facut
|
|
2
Facut
|
|
3
Facut
|
|
4
Facut
|
|
5
Facut
|
|
6
Facut
|
|
7
Facut
|
|
8
Facut
|
|
9
Facut
|
|
10
Facut
|
|
11
Facut
|
|
12
Facut
|
|
13
Facut
|
|
14
Facut
|
|
15
Facut
|
|
16
Facut
|
|
17
Facut
|
|
18
Facut
|
|
19
Facut
|
|
20
Facut
|
|
21
Facut
|
|
22
Facut
|
|
23
Facut
|
|
24
Facut
|
|
25
Facut
|
|
26
Facut
|
6 comentarii Ascunde comentariile
Dacă lăsăm 20 minute la dospit cum facem la plăcintele in cuptor este o problemă?
Nu cred ca este o problema…doar ca, ca sa obtii rezultatul final, ar fi de dorit sa respecti pasii si timpul recomandat.
200-300 ml de apă e puțin pentru 1kg de făină
De cand am postat aceasta reteta, esti prima care a observat greseala. Multumesc mult pentru remarca, a fost o greseala la taparea ingredientelor. Da, e putina apa …la 1 kg. de faina trebuie – 450/500 ml apa.
Corectez imediat!
Nu, nu e puțin…depinde și de făină
Da, Aurelia are dreptate… e putina apa, la 1 kg de faina… trebuie de dublat apa. Uneori depinde si de faina, dar aici apa era cam pentru jumatate de kg de faina. Eu am corectat greseala.