1 0
Pilaf de orez cu ciuperci

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

250 gr Orez - bob lung o cana
3 cani Apa 1 cantitate de orez / 3 cantitati de apa
2 buc Morcov
1-2 buc Ceapa
400-500 gr Ciuperci champinion
1 legatura Patrunjel proaspat mica
1,5 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat optional
50 ml Ulei de masline sau de floarea soarelui

Pilaf de orez cu ciuperci

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Nu stiu cum voua, dar mie-mi place foarte mult aceasta combinatie de ingrediente. Este o mancare foarte gustoasa, unde ciupercile inlocuiesc de minune carnea, asa ca, este un pilaf din orez cu ciuperci exceptional pe care vi-l recomand cu drag 🙂 .

Vizitat de 8.637 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Ciupercile se spala si se taie felii.

2
Făcut

Se incinge o tigaie cu 1-2 linguri de ulei si se pun ciupercile sa se caleasca bine.

3
Făcut

Cand s-au rumenit usor, le scoateti din tigaie si le puneti deoparte, pina ne ocupam de celelalte ingrediente.

4
Făcut

Decojim ceapa si o taiem marunt, o punem la prajit cu 3-4 linguri de ulei intr-un ceaun mai mare.

5
Făcut

Morcovul il spalati bine si il curatati, apoi il dati prin razatoarea cea mare. Cand ceapa s-a rumenit un pic il adaugati in ceaun, amestecati totul si lasati sa se caleasca pentru 2-3 minute impreuna.

6
Făcut

Apoi adaugati ciupercile pregatite din timp.

7
Făcut

Amestecati totul bine.

8
Făcut

Spalam bine orezul, in cateva ape si-l adaugam in ceaun, amestecam bine.

9
Făcut

Spalam legatura de patrunjel, o tocam marunt si o adaugam in ceaun, amestecam toate ingredientele.

10
Făcut

Potrivim de sare si piper negru, adaugam apa fierbinte si din momentul cand incepe sa fiarba, dam focul mai incet si lasam la fiert aproximativ pentru 15-20 de minute, cu capacul pus deasupra ceaunului.

11
Făcut

Va staruiti in momentul fierberii sa nu amestecati prea mult in ceaun, este gata atunci cand orezul absoarbe toata apa.

12
Făcut

Se sertaveste gald cu niste muraturi, sau cu salata dumneavoastra preferata.
Pofta Buna!

anterior
Salata din legume „Mazurka”
urmator
Placinte cu branza in tigaie

Adaugă comentariul tău