0 0
Biscuiti cu zahar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2 buc Oua
200 gr Zahar +2-3 linguri deasupra
180 ml Ulei de floarea soarelui
400 gr Faina alba
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura Otet de masa
0,25 lingurita Sare un praf

Biscuiti cu zahar

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Cel mai interesant este ca acesti biscuiti, in caietul meu faimos de retete, nu au denumire… scrie simplu „Biscuiti (mama soacra)” 🙂 Reteta o am de cativa ani, sunt foarte buni acesti biscuiti si foarte economi… din aceasta cantitate de ingrediente se primesc multi biscuiti. Se prepara „in doi timpi si trei miscari”, nimic mai simplu 😉 Sunt perfecti cu o canuta de ceai, cafea sau lapte. Ii recomand cu mare incredere.

(Visited 72 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas mai mare punem ouale si zaharul, amestecam bine cu un tel.

2
Facut

Bicarbonatul de sodiu il stingem cu otetul si-l adaugam in vas, amestecam bine.

3
Facut

Cernem deasupra faina, punem sarea si framantam repede un aluat molcut si nelipicios.

4
Facut

Il invelim in folie alimentara si il dam la rece pentru 30-50 de minute.

5
Facut

Dupa acest timp, formam bilute mici cat nuca de mari, aproximativ 40 gr fiecare.

6
Facut

Fiecare biluta o trecem bine prin zahar.

7
Facut

O punem intr-o tava asternuta cu foaie de copt si ii dam apoi forma dorita, cu ajutorul unei furculite. Aplatizam vertical,

8
Facut

apoi orizontal.

9
Facut

Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180°C , pentru aproximativ 20-25 de minute.

10
Facut

Asa arata in interior.

11
Facut

Pana se rumenesc frumos... nu va duceti departe, se coc repede.

12
Facut

Dupa ce se racesc, se poate de servit cu ceai, lapte, sau cafea.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
„Crazy cake” cu cacao (de post)
urmator
Vafe cu ciocolata
anterior
„Crazy cake” cu cacao (de post)
urmator
Vafe cu ciocolata

Adauga comentariu