Ciorba de pui cu taitei de casa (Zeama)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

200 gr Taitei de casa
1 kg Carne de pui
3-4 buc Cartofi
1-2 buc Morcov
1 buc Radacina de patrunjel
1 buc Ceapa mare
1-2 buc Rosii
1 buc Ardei gras
1 buc Frunze de dafin
6-8 buc Piper negru boabe
1-2 linguri Sare dupa gust
0,5 l Bors acru
1 crenguta Cimbru
1 legatura Patrunjel proaspat
2-3 fire Marar verde optional
2-3 fire Leustean optional
2-3 fire Ceapa verde optional

Ciorba de pui cu taitei de casa (Zeama)

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Astazi am hotarit sa va prezint reteta mea de ciorba de pui cu taitei de casa, nu cred ca exista om caruia sa nu-i placa aceasta ciorba, este foarte gustoasa si sanatoasa. Taiteii i-am pregatit din timp, dupa reteta de taitei de casa, dintr-un singur ou. Deci, spor la treaba!

(Visited 110.603 times, 2 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pregatim carnea, o spalam bine si o taiem bucati.

2
Facut

O punem la fiert intr-o cratita, a mea e de 4 litri, fiti atenti sa strangeti spuma care o sa se formeze.

3
Facut

Dupa ce ati strans spuma, dati focul mai incet si lasati sa fiarba cam 10-15 minute. Curatati o ceapa si o puneti in cratita si apoi adaugati piperul negru boabe, frunza de dafin si o lingura de sare. Lasam sa fiarba carnea 1-1,5 ore, pina cand este fiarta bine, depinde de carne.

4
Facut

Dupa ce a fiert carnea si ceapa, le scoatem si le punem intr-un vas aparte, voi puteti sa le lasati, dar eu le scot mereu si le adaug dupa ce fierb toate legumele.

5
Facut

Spalati si curatati cartofii, morcovii si radacina de patrunjel. Taiem cubulete cartofii, morcovii si radacina de patrunjel ii taiati marunt. Adaugati legumele taiate in apa in care a fiert carnea de pui.

6
Facut

Dupa ce incepe sa fiarba totul, dati focul mai mic si lasati sa fiarba pentru 5 minute.

7
Facut

Spalati rosiile si ardeiul gras, ardeiul il curatati bine si-l taiati felii mici, rosiile le taiati in jumatate si apoi le feliati.

8
Facut

Adaugati totul in cratita, mai puneti acum la fiert si crenguta de cimbru. Lasati sa fiarba totul pentru inca 15 minute, la foc mediu.

9
Facut

Apoi adaugam taiteii. Eu am taitei pregatiti din timp, dupa reteta de taitei de casa, dintr-un singur ou. Daca nu aveti taitei facuti gata, nu e o problema, deci atunci cand fierbe carnea va ocupati repede si de ei. Dar eu va spun ca e mult mai simplu sa-i faceti din timp.

10
Facut

Imediat punem si carnea scoasa de pe oase, lasam sa mai fiarba inca 2-3 minute si punem borsul acru cald, din timp fiert. Lasam la fiert pentru inca 5 minute, pana se fierb si taiteii.

11
Facut

Eu am folosit o legatura din asa combinatie de verdeata, voi puteti sa folositi doar o legatura de patrunjel, dupa cum va place.

12
Facut

Taiem marunt legatura de verdeata si o adaugam in cratita, dupa ce sunt gata fierti taiteii. Sarati, daca mai este nevoie, lasati sa mai fiarba inca 2 minute si stingeti focul. Puneti deasupra un capac si lasati pentru cateva minute sa se patrunda toate aromele.

13
Facut

O serviti calda.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Salata cu ficat de batog
Suc de rosii pentru iarna
urmator
Suc de rosii pentru iarna
anterior
Salata cu ficat de batog
Suc de rosii pentru iarna
urmator
Suc de rosii pentru iarna

Adauga comentariu