Ingrediente
-
1 kg Untura de porc
-
4 pahare Zer de vacade 100 de gr
-
6-7 pahare Faina albade 250 gr
-
1 pahar Zaharde 100 de gr.... se primesc foarte dulci, poti sa il omiti
-
5 buc Ouadoar galbenusurile
-
50-70 ml Ulei fara miros
-
70-100 gr Zahar pudra
Mod de preparare
Cu multi, multi ani in urma am gustat la o ceremonie niste fursecuri delicioase ramanandu-mi in memorie gustul, textura si aroma unicala. Am cautat reteta aceasta peste tot… rascolind toate cartile mai vechi cu retete… tot internetul… dar nimic. Pana am fost in vizita la o matusa si ea m-a servit cu acesti biscuiti… parca m-am intors in timp 🙂 . Am cerut reteta si indata am incercat-o. S-a primit din prima, nu se fac greu, numai timp cere mult. Matusa mea le mai zice „De azi pe maine”… adica, azi faci aluatul si maine- biscuitii 😉 . Incercati-i neaparat, nu o sa regretati!
(Visited 1.667 times, 3 visits today)
Pasi de urmat
1
Facut
|
|
2
Facut
|
|
3
Facut
|
|
4
Facut
|
|
5
Facut
|
|
6
Facut
|
|
7
Facut
|
|
8
Facut
|
|
9
Facut
|
|
10
Facut
|
|
11
Facut
|
|
12
Facut
|
|
13
Facut
|
|
14
Facut
|
|
15
Facut
|
|
16
Facut
|
|
17
Facut
|
|
18
Facut
|
|
19
Facut
|
|
20
Facut
|
|
21
Facut
|
|
22
Facut
|
7 comentarii Ascunde comentariile
Arată demențial aceste fursecuri. Dar nu am de unde sa procur zer de vaca. Se poate înlocui cu altceva? Multumesc
Din pacate aceasta reteta se pregateste anume cu zer de vaca, nu l-am inlocuit niciodata cu altceva… asa este reteta de baza.
Dar zaharul cind se pune?
Multumesc frumos pentru remarca, imi cer scuze, am corectat deja 😉
Prima data cand i-am pregatit am pus zahar, dar se primeste foarte dulce, deoarece le trecem apoi prin zahar pudra si biscuitii acestia trag pe ei mult zahar pudra si se primesc exagerat de dulci… asa ca, eu te sfatui sa injumatatesti cantitatea de zahar, sau sa o omiti complet. Eu nu pun zahar … de aceea si nu l-am scris in reteta din start.
Ok merci, am pus si eu jumatate, azi merg la copt, vad cum imi iese! Revin cu feedback;) o zi buna!
Trebuie sa fie bine, toate retetele sunt pregatite de mine. Succes si chiar te rog sa revii neaparat 😉