0 0
Prajitura rasturnata cu mere

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2-3 buc Mere 300-350 gr
130 gr Zahar
40 gr Unt
Blat
4 buc Oua
100 gr Zahar
100 gr Faina
1 buc Esenta de vanilie
un praf Sare

Prajitura rasturnata cu mere

Ingrediente

  • Blat

Mod de preparare

Share

Tot ziceam demult sa va prezint aceasta reteta de prajitura cu mere, dar cred ca vorba ceea: ”Toate se intampla la timpul lor” 😉
Mere caramelizate frumos, pandispan moale si aromat… un deliciu! Nu se pregateste greu, dar rezultatul este peste masura asteptarilor. Puteti folosi scortisoara, daca preferati… se potriveste foarte bine.
Daca aveti cateva mere si doriti sa pregatiti ceva gustos si mai ales repede… aceasta este alegerea perfecta, un desert de nota zece!

(Visited 73 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-o tava topim zaharul (130 gr) la foc mediu. Eu am folosit pentru aceasta prajitura o tava de aluminiu de 24 cm. Este foarte important sa stiti ca tot procesul pregatirii acestei retete il realizati in unul si acelasi vas, adica procesul de coacere.

2
Facut

Cand zaharul este topit, tapetam uniform peretii tavii... aveti grija, este foarte fierbinte. Apoi lasam sa se raceasca.

3
Facut

Ne ocupam acum de mere... le spalam, le scoatem cotorul si le taiem felii.

4
Facut

Feliile de mere le aranjam in tava cu caramel. Deasupra punem bucatele de unt.

5
Facut

Separati albusurile de galbenusuri. Intr-un vas batem albusurile cu un praf de sare si zaharul, pana obtinem o bezea ferma si lucioasa.

6
Facut

Unul cate unul, adaugam galbenusurile si esenta de vanilie. Apoi cernem deasupra faina si cu miscari de jos in sus o incorporam bine, fololosind o spatula.

7
Facut

Turnam totul deasupra merelor. Dam tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 de minute, la temperatura de 180°C.

8
Facut

Dupa acest timp, scoatem prajitura din cuptor si trecem atent cu un cutit pe marginea tavii.

9
Facut

Rasturnam prajitura pe un platou.

10
Facut

Apoi se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Brownie cu dovlecel
urmator
Biscuiti cu bicarbonat de amoniu
anterior
Brownie cu dovlecel
urmator
Biscuiti cu bicarbonat de amoniu

Adauga comentariu