Ingrediente
-
750-800 gr Faina alba
-
3 buc Oua
-
200 gr Smantanacu un procentaj mai mare de grasime
-
200 gr Unt
-
250 gr Zaharplus cateva linguri la ornat
-
4 linguri Lapte de vaca
-
14 gr Bicarbonat de amoniu
-
2 buc Esenta de vanilie
-
100 gr Nucipentru ornat
Mod de preparare
Pe vremuri nu se folosea praful de copt la prepararea copturilor, dulciurilor, biscuitilor… des se intrebuinta, pentru prepararea multor retete, bicarbonatul de sodiu si bicarbonatul de amoniu. La coacere, bicarbonatul de amoniu are un miros specific si pronuntat, dar cand preparatul se raceste mirosul dispare.
Aceasta reteta de biscuiti o am inca de la bunica mea. Sunt niste biscuiti fragezi, aromati si foarte buni. Erau biscuitii numarul unu pentru toti nepotii 🙂 Acum ii pregatesc cu mult drag si nostalgie pentru flacaii mei 😉
Se pastreaza foarte bine chiar si pentru o saptamana, asa ca puteti sa ii pregatiti din timp pentru sarbatoare… ii recomand cu drag!
Pasi de urmat
1
Facut
|
|
2
Facut
|
|
3
Facut
|
|
4
Facut
|
|
5
Facut
|
|
6
Facut
|
Puteti folosi orice forma pentru biscuiti, chiar puteti sa le taiati cu un cutit simplu dandu-le forma patrata sau rombica... eu am folosit stelute. Biscuitii formati ii aranjam intr-o tava asternuta cu foaie de copt. Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 200°C , pentru aproximativ 20-30 de minute. Aluatul care va ramana il strangeti intr-o bila si iarasi modelati biscuiti... doar ca de data aceasta nu puneti deasupra nuca cu zahar, doar luati resturile ramase de la acel presat deja. |
7
Facut
|