0 0
Biscuiti cu bicarbonat de amoniu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

750-800 gr Faina alba
3 buc Oua
200 gr Smantana cu un procentaj mai mare de grasime
200 gr Unt
250 gr Zahar plus cateva linguri la ornat
4 linguri Lapte de vaca
14 gr Bicarbonat de amoniu
2 buc Esenta de vanilie
100 gr Nuci pentru ornat

Biscuiti cu bicarbonat de amoniu

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Pe vremuri nu se folosea praful de copt la prepararea copturilor, dulciurilor, biscuitilor… des se intrebuinta, pentru prepararea multor retete, bicarbonatul de sodiu si bicarbonatul de amoniu. La coacere, bicarbonatul de amoniu are un miros specific si pronuntat, dar cand preparatul se raceste mirosul dispare.
Aceasta reteta de biscuiti o am inca de la bunica mea. Sunt niste biscuiti fragezi, aromati si foarte buni. Erau biscuitii numarul unu pentru toti nepotii 🙂 Acum ii pregatesc cu mult drag si nostalgie pentru flacaii mei 😉
Se pastreaza foarte bine chiar si pentru o saptamana, asa ca puteti sa ii pregatiti din timp pentru sarbatoare… ii recomand cu drag!

(Visited 3.281 times, 2 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Mai intai de toate trebuie sa topim untul si sa-l racorim. Intr-un vas mai mare batem ouale cu zaharul si esenta de vanilie, apoi adaugam untul topit si smantana, amestecam totul bine cu un tel.

2
Facut

Intr-o cana punem bicarbonatul de amoniu si adaugam 4 linguri de lapte, amestecam bine... trebuie sa se formeze o spuma alba. Adaugam in vasul cu celelalte ingrediente.

3
Facut

Dupa care, adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat molcut si nelipicios. Aluatul il impartim in doua bucati si lasam un pic sa se odihneasca (5-10 min).

4
Facut

Luam cate o bucata si o intindem cu ajutorul facaletului, nu foarte subtire... undeva de grosimea unui deget, aproximativ de 7-8mm.

5
Facut

Nucile le maruntim cu un cutit si aranjam jumatate din ele deasupra turtei, presurand 1-2 linguri de zahar. Cu ajutorul facaletului presam bine nucile si zaharul in aluat.

6
Facut

Puteti folosi orice forma pentru biscuiti, chiar puteti sa le taiati cu un cutit simplu dandu-le forma patrata sau rombica... eu am folosit stelute. Biscuitii formati ii aranjam intr-o tava asternuta cu foaie de copt. Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 200°C , pentru aproximativ 20-30 de minute. Aluatul care va ramana il strangeti intr-o bila si iarasi modelati biscuiti... doar ca de data aceasta nu puneti deasupra nuca cu zahar, doar luati resturile ramase de la acel presat deja.

7
Facut

Dupa ce se racoresc, sunt gata de servit.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Prajitura rasturnata cu mere
urmator
Dovlecei „deosebiti”
anterior
Prajitura rasturnata cu mere
urmator
Dovlecei „deosebiti”

Adauga comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here