0 0
Dovlecei „deosebiti”

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2-3 buc Dovlecei medii
2-3 buc Oua
3-4 linguri Faina
3-4 buc Rosii medii
150-200 gr Cascaval
3-4 linguri Maioneza
2-3 catei Usturoi
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat
pentru prajit Ulei de floarea soarelui

Dovlecei „deosebiti”

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Nu stiu cum la voi, dar la mine in famile dovlecelul il adora toti. Asa ca, in fiecare primavara, am grija sa plantez in gradina patru cinci tufe de dovlecel. Asa imi asigur cantitatea necesara de dovlecel pantru toate retetele mele… si pentru toate poftele, de ce nu? 😉 aperitiv, pane, budinca sau salate, chiftelute cu carne sau cu legume, pentru iarna conservati, sau si mai interesant… in deserturi!
Sigur, nu e o problema, dovlecelul il putem gasi tot anul imprejur la magazine sau la piata, cu un pret accesibil.
Astazi va prezint o reteta simpla de dovlecei „deosebiti”. Ce ii face deosebiti? va spun acum… plapumioara delicioasa cu o crusta aurie de cascaval 🙂
Nu se pregatesc greu, dar sunt foarte gustosi. Sunt perfecti pentru o cina de seara sau chiar pentru o masa de sarbatoare. Eu as zice sa ii serviti calzi, noua asa ne-au placut mai mult si daca ii pregatiti pentru musafiri atunci va sfatui sa ii pregatiti din timp dar in rola sa ii dati inainte de a-i servi 😉

(Visited 71 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Dovleceii ii spalam bine si-i taiem rondele aproximativ de 1-1,5 cm. Ii punem intr-un vas mai mare, saram si piparam.

2
Facut

Apoi ne ocupam de celelalte ingrediente: intr-un vas batem bine ouale cu un pic de sare, in alt vas punem faina. Incingem bine o tigaie cu ulei, trecem o felie de dovlecel prin faina. Apoi o trecem prin ou.

3
Facut

Dupa care, o punem in tigaia cu ulei, procedam asa cu celelalte felii pina acoperim suprafata tigaii. Acum fiti atenti! Nu le prajim tare, adica pana sunt gata... doar pana se prinde usor oul deasupra lor. Le prajim pe ambele parti.

4
Facut

Apoi le aranjam intr-o tava asternuta cu o foaie de copt.

5
Facut

Usturoiul il pisam in maioneza si amestecam bine, cu aceasta compozitie ungem toate feliile de dovlecel.

6
Facut

Rosiile le spalam si taiem cubulete mici. Punem cate un pic deasupra dovlecelului.

7
Facut

Apoi punem cascaval dat prin razatoare. Dam sa se coaca in cuptorul preincalzit la temperatura de 180-200°C pentru 10-15 minute, sau pana se topeste cascavalul.

8
Facut

Sunt buni atat calzi cat si reci, dar eu v-as recomanda sa-i serviti imediat!
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Biscuiti cu bicarbonat de amoniu
urmator
Hotdog pregatit acasa
anterior
Biscuiti cu bicarbonat de amoniu
urmator
Hotdog pregatit acasa

Adauga comentariu