0 0
Dovlecei „deosebiti”

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

2-3 buc Dovlecei medii
2-3 buc Oua
3-4 linguri Faina
3-4 buc Rosii medii
150-200 gr Cascaval
3-4 linguri Maioneza
2-3 catei Usturoi
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat
pentru prajit Ulei de floarea soarelui

Dovlecei „deosebiti”

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Nu stiu cum la voi, dar la mine in famile dovlecelul il adora toti. Asa ca, in fiecare primavara, am grija sa plantez in gradina patru cinci tufe de dovlecel. Asa imi asigur cantitatea necesara de dovlecel pantru toate retetele mele… si pentru toate poftele, de ce nu? 😉 aperitiv, pane, budinca sau salate, chiftelute cu carne sau cu legume, pentru iarna conservati, sau si mai interesant… in deserturi!
Sigur, nu e o problema, dovlecelul il putem gasi tot anul imprejur la magazine sau la piata, cu un pret accesibil.
Astazi va prezint o reteta simpla de dovlecei „deosebiti”. Ce ii face deosebiti? va spun acum… plapumioara delicioasa cu o crusta aurie de cascaval 🙂
Nu se pregatesc greu, dar sunt foarte gustosi. Sunt perfecti pentru o cina de seara sau chiar pentru o masa de sarbatoare. Eu as zice sa ii serviti calzi, noua asa ne-au placut mai mult si daca ii pregatiti pentru musafiri atunci va sfatui sa ii pregatiti din timp dar in rola sa ii dati inainte de a-i servi 😉

Vizitat de 541 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Dovleceii ii spalam bine si-i taiem rondele aproximativ de 1-1,5 cm. Ii punem intr-un vas mai mare, saram si piparam.

2
Făcut

Apoi ne ocupam de celelalte ingrediente: intr-un vas batem bine ouale cu un pic de sare, in alt vas punem faina. Incingem bine o tigaie cu ulei, trecem o felie de dovlecel prin faina. Apoi o trecem prin ou.

3
Făcut

Dupa care, o punem in tigaia cu ulei, procedam asa cu celelalte felii pina acoperim suprafata tigaii. Acum fiti atenti! Nu le prajim tare, adica pana sunt gata... doar pana se prinde usor oul deasupra lor. Le prajim pe ambele parti.

4
Făcut

Apoi le aranjam intr-o tava asternuta cu o foaie de copt.

5
Făcut

Usturoiul il pisam in maioneza si amestecam bine, cu aceasta compozitie ungem toate feliile de dovlecel.

6
Făcut

Rosiile le spalam si taiem cubulete mici. Punem cate un pic deasupra dovlecelului.

7
Făcut

Apoi punem cascaval dat prin razatoare. Dam sa se coaca in cuptorul preincalzit la temperatura de 180-200°C pentru 10-15 minute, sau pana se topeste cascavalul.

8
Făcut

Sunt buni atat calzi cat si reci, dar eu v-as recomanda sa-i serviti imediat!
Pofta Buna!

anterior
Biscuiti cu bicarbonat de amoniu
urmator
Hotdog pregatit acasa

Adaugă comentariul tău