Ingrediente
-
2-3 buc Dovleceimedii
-
2-3 buc Oua
-
3-4 linguri Faina
-
3-4 buc Rosiimedii
-
150-200 gr Cascaval
-
3-4 linguri Maioneza
-
2-3 catei Usturoi
-
1 lingurita Sare
-
0,25 lingurita Piper negru macinat
-
pentru prajit Ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Nu stiu cum la voi, dar la mine in famile dovlecelul il adora toti. Asa ca, in fiecare primavara, am grija sa plantez in gradina patru cinci tufe de dovlecel. Asa imi asigur cantitatea necesara de dovlecel pantru toate retetele mele… si pentru toate poftele, de ce nu? 😉 aperitiv, pane, budinca sau salate, chiftelute cu carne sau cu legume, pentru iarna conservati, sau si mai interesant… in deserturi!
Sigur, nu e o problema, dovlecelul il putem gasi tot anul imprejur la magazine sau la piata, cu un pret accesibil.
Astazi va prezint o reteta simpla de dovlecei „deosebiti”. Ce ii face deosebiti? va spun acum… plapumioara delicioasa cu o crusta aurie de cascaval 🙂
Nu se pregatesc greu, dar sunt foarte gustosi. Sunt perfecti pentru o cina de seara sau chiar pentru o masa de sarbatoare. Eu as zice sa ii serviti calzi, noua asa ne-au placut mai mult si daca ii pregatiti pentru musafiri atunci va sfatui sa ii pregatiti din timp dar in rola sa ii dati inainte de a-i servi 😉
Pași de urmat
1
Făcut
|
|
2
Făcut
|
|
3
Făcut
|
|
4
Făcut
|
|
5
Făcut
|
|
6
Făcut
|
|
7
Făcut
|
|
8
Făcut
|