Ingrediente
-
Ingrediente pentru aluat
-
1 kg Faina alba calitate superioara
-
35-40 gr Drojdie proaspata
-
2 buc Oua
-
150 ml Ulei de masline
-
450-500 ml Apa
-
1 lingurite Sare
-
1 lingurita Zahar
-
Umplutura pentru placinte
-
1 kg Branza de vaci
-
4 buc Oua
-
1 lingurita Saredupa gust
-
1 legatura Ceapa verdemica
-
1 legatura Marar verdemica
-
Pentru uns placintele
-
1 buc Oua
-
1 lingura Smantana
Mod de preparare
Sunt niste placintele pur si simplu delicioase, merita tot efortul depus. Aluatul l-am folosit dupa reteta de aluat cu drojdie proaspata pentru placinte la cuptor (rola), am procedat exact ca in reteta, respectand cantitatea si pasii urmati. E un aluat simplu ce se prepara usor. Umplutura o puteti face fara marar si ceapa, daca nu va place. Aceste placinte cu branza la cuptor sunt preferatele mele, vi le recomand cu drag.
(Visited 61.631 times, 15 visits today)
Pasi de urmat
1
Facut
|
Aluatul l-am pregatit dupa reteta de aluat cu drojdie proaspata pentru placinte la cuptor (rola), uleiul de masline puteti sa-l inlocuiti cu cel de floare soarelui. Urmati pasii exact ca in reteta. |
2
Facut
|
|
3
Facut
|
|
4
Facut
|
|
5
Facut
|
|
6
Facut
|
|
7
Facut
|
|
8
Facut
|
|
9
Facut
|
|
10
Facut
|
|
11
Facut
|
|
12
Facut
|
|
13
Facut
|
|
14
Facut
|
|
15
Facut
|
|
16
Facut
|
4 comentarii Ascunde comentariile
Foarte frumos, dar intotdeauna folositi faina de „calitate superioara”. Aia nu e asa sanatoasa. Puteti face niste retete cu faina integrala sau jumatate integrala, jumatate alba? E mult mai sanatoasa. Faina alba este cauza diabetului mai mult decat zaharul.
Posibil sa nu fie atat de sanatoasa, dar sa tinem minte ca faina de calitate superioara contine mai mult gluten, ceea ce permite sa intidem aluatul in asa fel. Daca folosim faina integrala sau un amestec, riscam sa obtinem un aluat ce se rupe usor, si placintele cu gauri.
Fara vin rosu se poate de servit?
Nici intr-un caz 😉 !!!