7 0
Placinte cu branza la cuptor (rola)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat
1 kg Faina alba calitate superioara
35-40 gr Drojdie proaspata
2 buc Oua
150 ml Ulei de masline
450-500 ml Apa
1 lingurite Sare
1 lingurita Zahar
Umplutura pentru placinte
1 kg Branza de vaci
4 buc Oua
1 lingurita Sare dupa gust
1 legatura Ceapa verde mica
1 legatura Marar verde mica
Pentru uns placintele
1 buc Oua
1 lingura Smantana

Placinte cu branza la cuptor (rola)

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat

  • Umplutura pentru placinte

  • Pentru uns placintele

Mod de preparare

Share

Sunt niste placintele pur si simplu delicioase, merita tot efortul depus. Aluatul l-am folosit dupa reteta de aluat cu drojdie proaspata pentru placinte la cuptor (rola), am procedat exact ca in reteta, respectand cantitatea si pasii urmati. E un aluat simplu ce se prepara usor. Umplutura o puteti face fara marar si ceapa, daca nu va place. Aceste placinte cu branza la cuptor sunt preferatele mele, vi le recomand cu drag.

(Visited 61.631 times, 15 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Aluatul l-am pregatit dupa reteta de aluat cu drojdie proaspata pentru placinte la cuptor (rola), uleiul de masline puteti sa-l inlocuiti cu cel de floare soarelui. Urmati pasii exact ca in reteta.

2
Facut

Aluatul il impartiti in 12-14 bucati, depinde cat de mari doriti sa faceti placintele. Le astupati cu un prosop de bucatarie si le lasati sa se odihneasca un pic.

3
Facut

Intre timp pregatim umplutura: intr-un vas mai adinc punem branza proaspata de vaci, adaugam 4 oua, ceapa si mararul taiat marunt, 1 lingurita de sare si amestecam toate ingredientele, gustati si daca mai este nevoie puteti sa mai adaugati un pic de sare.

4
Facut

Umplutura o punem deoparte si ne ocupam acum de bucatile de aluat.

5
Facut

Fiecarei bucati de aluat ii dati, cu facaletul, o forma rotunda, le ungeti bine cu ulei deasupra. Le lasati pentru cateva minute sa se odihneasca.

6
Facut

Apoi avem nevoie de un prosop de bucatarie cam de lungimea de 70 cm si latimea de 35 cm. Intindem mai intai in maini turta de aluat si apoi atent o intindem, foarte subtire, pe toata suprafata prosopului.

7
Facut

Punem pe partea din fata mai lunga 2-3 linguri de umplutura.

8
Facut

Luati prosopul de capete si o rulati atent.

9
Facut

Rasuciti un capat.

10
Facut

Si-l rotungim spre mijloc.

11
Facut

Procedam exact si cu celalalt capat rotungindu-l in directia opusa. Formand astfel o placinta in forma de cifra 8. Procedati astfel cu toate turtele de aluat.

12
Facut

Placintelele le punem pe o tava asternuta cu o foaie de copt.

13
Facut

Intr-un bol mai mic batem un ou si adaugam o lingura de smantana, amestecam bine.

14
Facut

Cu aceasta compozitie ungem bine placintele, si le dam in cuptorul preincalzit la temperatura de 200-220 grade °C, pentru 40-45 minute.

15
Facut

Sunt gata cand sunt rumene-frumoase.

16
Facut

Le acoperim cu un prosop de bucatarie pina se mai racoresc un pic. Se servesc calde, linga un pahar de vin rosu de casa.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Aluat cu drojdie proaspata pentru placinte la cuptor (rola)
urmator
Salata ruseasca „Vinegret”
anterior
Aluat cu drojdie proaspata pentru placinte la cuptor (rola)
urmator
Salata ruseasca „Vinegret”

4 comentarii Ascunde comentariile

Foarte frumos, dar intotdeauna folositi faina de „calitate superioara”. Aia nu e asa sanatoasa. Puteti face niste retete cu faina integrala sau jumatate integrala, jumatate alba? E mult mai sanatoasa. Faina alba este cauza diabetului mai mult decat zaharul.

Posibil sa nu fie atat de sanatoasa, dar sa tinem minte ca faina de calitate superioara contine mai mult gluten, ceea ce permite sa intidem aluatul in asa fel. Daca folosim faina integrala sau un amestec, riscam sa obtinem un aluat ce se rupe usor, si placintele cu gauri.

Adauga comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here