0 0
Tocanita de vinete coapte

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

4-5 buc Vinete mari
1-2 buc Ceapa mari
50-70 ml Ulei de floarea soarelui
0,5-1 lingurita Sare dupa gust
0,25 lingurita Piper negru macinat

Tocanita de vinete coapte

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Cea mai simpla tocanita de vinete coapte! O mancare des intalnita in familia mea si de ce zic ca e simpla?… Fiindca e pregatita din putine ingrediente si foarte repede. Cel mai des ma folosesc de metoda mea de coacere a vinetelor, dar in pasi am descris-o pe cea mai rapida 🙂 . Daca va place usturoiul, puteti sa adaugati 1-2 catei zdrobiti bine aproape spre final. E buna atat calda cat si rece, v-as recomanda sa le serviti cu niste crutoane aromate… senzational 😉

Vizitat de 1.342 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Deci, cea mai simpla metoda de a coace vinetele... spalam bine vinetele, le intepam cu o scobitoare, sau cu un cutit si le punem pe o tava, dupa care le dam in cuptor pentru 30-40 de minute la temperatura 200-220°C, sau pana sunt moi. Dupa ce s-a copt vanata, o lasam un pic sa se raceasca si o decojim, apoi o punem pentru 30 de minute sa lase sucul sau amar.

2
Făcut

Ceapa o taiem cubulete si o punem la prajit in tigaia cu ulei.

3
Făcut

Vanata o trecem un pic sub jetul de apa, o scurgem bine si o taiem bucati mai mari.

4
Făcut

Si o adaugam la ceapa care intre timp s-a rumenit un pic, amestecam bine.

5
Făcut

Saram si piparam dupa gust, lasam sa se coaca totul la foc mediu pentru 15 minute, periodic amestecand bine.

6
Făcut

Se serveste atat cald cat si rece.
Pofta Buna!

anterior
Tarta cu piersici
urmator
Carne de vitel in sos de lamaie (Piccatina al limone)

Adaugă comentariul tău