Ingrediente
-
1 kg Coacaza rosie
-
600-700 gr Zahar
Mod de preparare
Tu consumi coacaza rosie? De curand am citit despre proprietatile si beneficiile acestor mici bobite si am ramas cu gura cascata 😀 Stiai ca consumul de coacaza rosie protejeaza impotriva infectiei tractului urinar, protejeaza impotriva formarii pietrelor la rinichi, scade nivelul colesterolului, previne cancerul?… adevarate minuni!!!
Anul trecut, am avut putina coacaza rosie… cred ca a fost gerul mai aprig si au inghetat tufele, sau vrabiile au facut ravagii prin mugurasi… si am pus doar cateva caserole cu coacaza in congelator. Anul acesta cred ca o sa conservez coacaza rosie in toate felurile posibile pe care le stiu eu 😉
Incepem cu dulceata de coacaze rosii prin fierbere! Foarte simplu de pregatit, gustos si sanatos!
Pasi de urmat
1
Facut
|
|
2
Facut
|
|
3
Facut
|
Apoi punem dulceata la fiert. Din momentul fierberii lasam dulceata pe foc pentru maxim 5 minute, periodic amestecam si strangem spuma ce se formeaza deasupra. Cu ajutorul unui mixer vertical mixam totul... aceasta procedura nu este obligatorie, puteti sa lasati bobitele intregi daca doriti. Apoi turnam dulceata in borcane sterilizate din timp, le punem sub o plapuma calda cu capacul in jos, peste noapte. |
4
Facut
|