0 0
Dulceata de coacaze rosii

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1 kg Coacaza rosie
600-700 gr Zahar

Dulceata de coacaze rosii

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Tu consumi coacaza rosie? De curand am citit despre proprietatile si beneficiile acestor mici bobite si am ramas cu gura cascata 😀 Stiai ca consumul de coacaza rosie protejeaza impotriva infectiei tractului urinar, protejeaza impotriva formarii pietrelor la rinichi, scade nivelul colesterolului, previne cancerul?… adevarate minuni!!!
Anul trecut, am avut putina coacaza rosie… cred ca a fost gerul mai aprig si au inghetat tufele, sau vrabiile au facut ravagii prin mugurasi… si am pus doar cateva caserole cu coacaza in congelator. Anul acesta cred ca o sa conservez coacaza rosie in toate felurile posibile pe care le stiu eu 😉
Incepem cu dulceata de coacaze rosii prin fierbere! Foarte simplu de pregatit, gustos si sanatos!

(Visited 275 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Alegem coacazele de crengute si frunze, apoi le spalam bine in cateva ape.

2
Facut

Deasupra turnam zaharul si amestecam bine cu o lingura de lemn, apasam usor ca sa zdrobim un pic din pomusoare. Lasam deoparte pentru o ora sa lase suc.

3
Facut

Apoi punem dulceata la fiert. Din momentul fierberii lasam dulceata pe foc pentru maxim 5 minute, periodic amestecam si strangem spuma ce se formeaza deasupra. Cu ajutorul unui mixer vertical mixam totul... aceasta procedura nu este obligatorie, puteti sa lasati bobitele intregi daca doriti. Apoi turnam dulceata in borcane sterilizate din timp, le punem sub o plapuma calda cu capacul in jos, peste noapte.

4
Facut

Borcanele cu dulceata le depozitati in camara, sau beci.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Sirop de papadie – miere de papadie
urmator
Coacaza rosie – conservata la congelator
anterior
Sirop de papadie – miere de papadie
urmator
Coacaza rosie – conservata la congelator

Adauga comentariu