0 0
Zacusca de dovlecei (Icra de dovlecei)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2 kg Dovlecei
1 kg Morcov
1 kg Ceapa
150 gr Pasta de tomate
100 gr Zahar 4 linguri
50-60 gr Sare
200 ml Ulei de floarea soarelui
50 ml Otet de masa de 9 %
3-4 catei Usturoi
0,5 - 1 lingurita Piper negru macinat

Zacusca de dovlecei (Icra de dovlecei)

Ingrediente

Mod de preparare

Share

La mine in familie aceasta zacusca de dovlecei o pregatim din ingrediente duble sau chiar triple… este foarte gustoasa. Reteta am mostenit-o de la o matusa originara din Ucraina… „Icra de dovlecei” este o reteta ce tine de bucatele traditionale ale Rusiei si Ucrainei. Si deoarece se apropie cu pasi repezi sezonul „dovleceilor din gradina”, am hotarat sa va prezint reteta cu lux de amanunte 🙂
Pentru inceput, vreau sa va spun ca, dovleceii… cat ar fi ei de tinerei, pentru a obtine o culoare mai frumoasa… trebuie neaparat curatati de coaja. In reteta de baza este folosita pasta de tomate, eu insa nu o prea folosesc in bucatarie… asa ca, am inlocuit cu tomate proaspete, nu e o problema. Doar ca le-am decojit in prealabil, metoda rapida o aveti tot aici pe site.
Aceasta zacusca de dovlecei se pastreaza foarte bine pentru iarna. Este o gustare usoara, ieftina si foarte buna!

(Visited 560 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pentru inceput, pregatim toate ingredientele... decogim legumele si le taiem cubulete mici.

2
Facut

In aceasta reteta am folosit rosii proaspete (4-5 rosii maricele) pe care la fel le-am taiat cubulete mici... dar, mai intai de toate, le-am decojit.
Deci, puteti folosi rosii proaspete sau pasta de rosii.

3
Facut

Intr-un ceaun incingem bine uleiul si punem la calit ceapa si morcovul. Coacem la foc mediu, periodic amestecand, 10-15 minute.

4
Facut

Apoi adaugam dovleceii, usturoiul, zaharul si sarea, amestecam bine. Lasam sa se coaca pentru 15 minute.

5
Facut

Apoi adaugam rosiile, amestecam totul si lasam sa se pregateasca pentru 20 de minute.

6
Facut

Dupa acest timp, adaugam piperul macinat si otetul. Gustati si potriviti de sare, daca este necesar.

7
Facut

Apoi, mixam totul bine.

8
Facut

Dupa ce am mixat totul bine, Ducem la fierbere zacusca de dovlecei, lasam pe foc pentru 3 minute... astupati cu un capac, sare in toate partile :) ... FITI ATENTI!
Apoi turnam in borcane spalate si sterilizate. Le intoarcem cu capacul in jos, le astupam bine cu ceva calduros si le lasam pina ce se racesc.

9
Facut

Borcanele cu zacusca le depozitam la rece in beci.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Prajitura de ciocolata cu branza de vaci
urmator
Torta „Ricotta con cioccolato e amaretti”
anterior
Prajitura de ciocolata cu branza de vaci
urmator
Torta „Ricotta con cioccolato e amaretti”

Adauga comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here