Ingrediente
-
2 kg Dovlecei
-
1 kg Morcov
-
1 kg Ceapa
-
150 gr Pasta de tomate
-
100 gr Zahar4 linguri
-
50-60 gr Sare
-
200 ml Ulei de floarea soarelui
-
50 ml Otet de masade 9 %
-
3-4 catei Usturoi
-
0,5 - 1 lingurita Piper negru macinat
Mod de preparare
La mine in familie aceasta zacusca de dovlecei o pregatim din ingrediente duble sau chiar triple… este foarte gustoasa. Reteta am mostenit-o de la o matusa originara din Ucraina… „Icra de dovlecei” este o reteta ce tine de bucatele traditionale ale Rusiei si Ucrainei. Si deoarece se apropie cu pasi repezi sezonul „dovleceilor din gradina”, am hotarat sa va prezint reteta cu lux de amanunte 🙂
Pentru inceput, vreau sa va spun ca, dovleceii… cat ar fi ei de tinerei, pentru a obtine o culoare mai frumoasa… trebuie neaparat curatati de coaja. In reteta de baza este folosita pasta de tomate, eu insa nu o prea folosesc in bucatarie… asa ca, am inlocuit cu tomate proaspete, nu e o problema. Doar ca le-am decojit in prealabil, metoda rapida o aveti tot aici pe site.
Aceasta zacusca de dovlecei se pastreaza foarte bine pentru iarna. Este o gustare usoara, ieftina si foarte buna!
Pasi de urmat
1
Facut
|
|
2
Facut
|
|
3
Facut
|
|
4
Facut
|
|
5
Facut
|
|
6
Facut
|
|
7
Facut
|
|
8
Facut
|
Dupa ce am mixat totul bine, Ducem la fierbere zacusca de dovlecei, lasam pe foc pentru 3 minute... astupati cu un capac, sare in toate partile :) ... FITI ATENTI! |
9
Facut
|