0 0
Zacusca de dovlecei (Icra de dovlecei)

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

2 kg Dovlecei
1 kg Morcov
1 kg Ceapa
150 gr Pasta de tomate
100 gr Zahar 4 linguri
50-60 gr Sare
200 ml Ulei de floarea soarelui
50 ml Otet de masa de 9 %
3-4 catei Usturoi
0,5 - 1 lingurita Piper negru macinat

Zacusca de dovlecei (Icra de dovlecei)

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

La mine in familie aceasta zacusca de dovlecei o pregatim din ingrediente duble sau chiar triple… este foarte gustoasa. Reteta am mostenit-o de la o matusa originara din Ucraina… „Icra de dovlecei” este o reteta ce tine de bucatele traditionale ale Rusiei si Ucrainei. Si deoarece se apropie cu pasi repezi sezonul „dovleceilor din gradina”, am hotarat sa va prezint reteta cu lux de amanunte 🙂
Pentru inceput, vreau sa va spun ca, dovleceii… cat ar fi ei de tinerei, pentru a obtine o culoare mai frumoasa… trebuie neaparat curatati de coaja. In reteta de baza este folosita pasta de tomate, eu insa nu o prea folosesc in bucatarie… asa ca, am inlocuit cu tomate proaspete, nu e o problema. Doar ca le-am decojit in prealabil, metoda rapida o aveti tot aici pe site.
Aceasta zacusca de dovlecei se pastreaza foarte bine pentru iarna. Este o gustare usoara, ieftina si foarte buna!

Vizitat de 600 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Pentru inceput, pregatim toate ingredientele... decogim legumele si le taiem cubulete mici.

2
Făcut

In aceasta reteta am folosit rosii proaspete (4-5 rosii maricele) pe care la fel le-am taiat cubulete mici... dar, mai intai de toate, le-am decojit.
Deci, puteti folosi rosii proaspete sau pasta de rosii.

3
Făcut

Intr-un ceaun incingem bine uleiul si punem la calit ceapa si morcovul. Coacem la foc mediu, periodic amestecand, 10-15 minute.

4
Făcut

Apoi adaugam dovleceii, usturoiul, zaharul si sarea, amestecam bine. Lasam sa se coaca pentru 15 minute.

5
Făcut

Apoi adaugam rosiile, amestecam totul si lasam sa se pregateasca pentru 20 de minute.

6
Făcut

Dupa acest timp, adaugam piperul macinat si otetul. Gustati si potriviti de sare, daca este necesar.

7
Făcut

Apoi, mixam totul bine.

8
Făcut

Dupa ce am mixat totul bine, Ducem la fierbere zacusca de dovlecei, lasam pe foc pentru 3 minute... astupati cu un capac, sare in toate partile :) ... FITI ATENTI!
Apoi turnam in borcane spalate si sterilizate. Le intoarcem cu capacul in jos, le astupam bine cu ceva calduros si le lasam pina ce se racesc.

9
Făcut

Borcanele cu zacusca le depozitam la rece in beci.
Pofta Buna!

anterior
Prajitura de ciocolata cu branza de vaci
urmator
Torta „Ricotta con cioccolato e amaretti”

Adaugă comentariul tău