0 0
Prajitura de ciocolata cu branza de vaci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Aluat
280 gr Faina alba
200 gr Unt
60 gr Cacao pudra
100 gr Zahar
un praf Sare
Umplutura
350 gr Branza de vaci
70-100 gr Zahar
20 gr Zahar vanilat
3 buc Oua
70 gr Smantana
40 gr Amidon alimentar de porumb

Prajitura de ciocolata cu branza de vaci

Ingrediente

  • Aluat

  • Umplutura

Mod de preparare

Share

Combinatia perfecta… umplutura de branza dulce, cu o aroma delicata de vanilie si aluatul ciocalatos, usor crocant. O prajitura aratoasa, frumoasa si foarte delicioasa!
In caietul meu cu retete, aceasta prajitura cu branza de vaci, este scrisa sub denumirea de „Chocolate pie with cottage cheese”. Anume asa mi-a dat reteta o colega de la serviciu, cu cativa ani in urma. Sper sa va placa, nu se pregateste greu 😉

(Visited 286 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas punem branza de vaci, zaharul (70-100 gr), zaharul vanilat, ouale,smantana si amidonul. Mixam totul cu un mixer vertical.

2
Facut

Pana obtinem o masa omogena.

3
Facut

In alt vas, cernem faina cu cacao, adaugam zaharul (100 gr) si un praf de sare. Amestecam totul si apoi trecem bucata de unt prin acest amestec de faina si il dam prin razatoare. Untul trebuie sa fie rece de la frigider.

4
Facut

Apoi cu mainile frecam bine totul pana obtinem ceva asemanator cu pesmetele, niste firimituri.

5
Facut

Impartim acest aluat de firimituri in trei parti vizual - egale si turnam 2/3 intr-o tava asternuta cu o foaie de copt (diametrul formei este de 22 cm). Cu ajutorul mainilor formati, modelati bordurile. Puteti nivela totul cu o lingura sau cu un pahar.

6
Facut

Apoi turnam atent umplutura de branza.

7
Facut

Deasupra presuram aluatul ramas. Daca bordurile sunt prea inalte, le nivelati un pic. Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180°C pentru 40-45 de minute.

8
Facut

Dupa care, lasati sa se raceasca bine la temperatura camerei. Apoi il mai lasam pentru 1-2 ore la frigider (astupat cu folie alimentara) pentru a se stabiliza totul.
Scoatem prajitura din forma, o portionati si se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Fasole batuta cu ceapa calita
urmator
Zacusca de dovlecei (Icra de dovlecei)
anterior
Fasole batuta cu ceapa calita
urmator
Zacusca de dovlecei (Icra de dovlecei)

Adauga comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here