0 0
Chiftelute in sos de smantana

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

600 gr Carne carne de porc si pui
2 buc Ceapa pentru chiftelute si pentru sos
2 buc Oua
2-3 felii Paine
100-150 ml Lapte de vaca
400 ml Smantana
3-4 linguri Faina
1-2 lingurite Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat
50- 70 ml Ulei de floarea soarelui pentru prajit

Chiftelute in sos de smantana

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Demult planificam sa va prezint aceasta reteta de „Chiftelute in sos de smantana”, dar din lipsa de timp am tot amanat… pozele erau facute demult si bine uitate printre alte pagini ale calculatorului 🙂 Asa ca, astazi cotrobaind printre mapele cu „Trebuie” am dat de aceste poze si zis si facut… iata ca va prezint reteta mea de chiftelute mici in sos cremos de smantana 😉 Nu se pregateste greu, chiftelutele sunt pregatite ceva asemanator ca si „Chiftelele din piept de pui(Parjoale)” doar ca la aceasta reteta v-as recomanda sa folositi amestecatura de carne… eu am combinat carnea de porc si de pui. Se servesc aceste chiftelute asa ca atare sau pe langa garnitura preferata… orez, malai, hrisca. La tara, la bunici era o traditie de a fi servite aceste chiftelute in sos de smantana iarna si anume la sarbatorile de iarna.

Vizitat de 13.398 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Carnea o spalam si o dam prin masina de tocat, o punem intr-un vas mai mare.

2
Făcut

Intr-un vas punem sa se inmoaie painea cu laptele, apoi o scurgem bine cu mainile si o faramitam in vas. Tot aici adaugam si ouale si ceapa data prin razatoarea cea mica, saram si piparam.

3
Făcut

Amestecam totul bine.

4
Făcut

Formam apoi chiftelele... inmuiem mainile in apa sau ulei, luam cate putin din carne si formam bilute mici, un pic mai mari decat nuca. Si le punem la prajit in tigaia cu ulei.

5
Făcut

Le rumenim pe toate partile la foc moderat.

6
Făcut

Apoi le scoatem pe un servetel de hartie.

7
Făcut

Procedam astfel pana prajim toate chiftelutele.

8
Făcut

Apoi decojim ceapa si o taiem marunt, o punem la prajit cu un pic de ulei intr-un ceaun, sau o cratita emailata.

9
Făcut

Dupa ce s-a rumenit un pic ceapa, adaugam aici chiftelutele.

10
Făcut

Apoi turnam deasupra apa fierbinte... asa cat sa le acopere bine. Lasam sa dea in clocot si apoi facem focul mic.

11
Făcut

Intr-o tigaie calim un pic faina.

12
Făcut

Nu prea mult, sau nu prea tare... sa nu o ardeti, doar pana simtiti un miros placut, ca de nuca coapta :) Punem apoi faina intr-o farfurie sa se raceasca.

13
Făcut

Dupa care, o amestecam cu smantana.

14
Făcut

Luam cu un polonic putin din lichidul din ceaun si punem in vasul cu smantana, amestecam energic sa nu se formeze cocoloase. Apoi mai punem inca un pic si iarasi amestecam... cam vreo 4-5 polonice.

15
Făcut

Apoi turnam totul in ceaun amestecand energic.

16
Făcut

Dam focul mai tare pana incepe iar sa fiarba, gustam si potrivim de sare. Cand incepe sa fiarba, dam flacara mai incet si lasam pe sa se gateasca inca 10 minute. Daca vi se pare ca la consistenta e prea slab, atunci mai adaugati un pic de faina pe care o dizolvati cu un pic de apa.

17
Făcut

Se serveste cald.
Pofta Buna!

anterior
Varza calita
urmator
Graul incoltit si beneficiile lui

Adaugă comentariul tău