0 0
Graul incoltit si beneficiile lui

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

500 gr Grau

Graul incoltit si beneficiile lui

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Nu stiu cum voi, dar eu m-am cam saturat de atatea medicamente care ne vindeca pe moment si in acelasi timp intoxifica organismul si fac dependenta grava in timp. Primavara aceasta m-am intalnit cu o avitaminoza grava… nu aveam pofta de mancare, eram somnolenta, pielea si parul aratau dezastruos. Intr-un cuvant…”Catastrofa!!!” Trebuia sa fac ceva bine si urgent, asa ca mi-am adus aminte de cuvintele bunicai care imi spunea mereu: „Draga, ia si tu ceva naturist, o sa ajute.” Si stiti, m-a dus gandul la graul incoltit. Inca de la lectiile de biologie stiam eu ca este „Magic”, dar totusi navigand pe net am descoperit o adevarata enciclopedie despre beneficiile graului incoltit 🙂 Cica graul incoltit sau graul germinat are foarte multe beneficii pentru sanatate, iar pregatirea lui este pe cat de simpla pe atat de ieftina. Mai nou, am inteles ca se vinde in unele supermarketuri gata deja germinat si ambalat portional. Sfatul meu este sa il faceti singuri acasa trebuie doar sa cumparati grau de la un magazin bio sau sa procurati de la tara grau din ultima recolta. Iar daca aveti copii, sa stiti ca o sa primeasca o mare placere sa vada cum prind viata boabele de grau. Graul incoltit este foarte bogat in vitamine si minerale, dar si in hormoni vegetali. Astfel graul incoltit contine produsi fosfatati usor asimilabili, saruri minerale de fier si de magneziu in doze foarte ridicate, proteine complete continand toti acizii aminati indispensabili vietii, oligoelemente precum cupru, zinc, magneziu, acid folic, numeroase vitamine printre care A, B1, C, E, PP si cantitati insemnate de vitamina C. Acest aliment miraculos are efecte terapeutice crescute in reumatism, afectiuni hepatice, guta, cancer, artrita avansata, stari depresive, insomnie, boli ale sangelui si a pielii, probleme digestive cu regularizarea digestiei, este tonic nervos, antianemic, stimuleaza nutritia si pe langa toate acestea, cica imbunatateste viata sexuala 😉

(Visited 1.433 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Alegeti bine graul de murdarii.

2
Facut

Il puneti intr-o sita si-l spalati bine sub jetul de apa rece. Apoi il punem intr-un borcan cu apa pentru 2-3 ore.

3
Facut

Dupa care, il scurgem de apa si-l punem intr-un vas de sticla sau de ceramica in care am asternut un servetel de bucatarie.

4
Facut

Astupam bine cu capetele servetelului sau punem deasupra altul si-l umezim bine.

5
Facut

Uite cam in felul urmator.

6
Facut

Il desfaci atent si-l pui deasupra graului.

7
Facut

Astupi vasul ermetic cu folie alimentara.

8
Facut

Peste un timp vei observa sub folie un condensat de apa, pelicula nu permite sa se evapore apa... asa bobitele de grau nu se vor usca si vor germina mai repede.

9
Facut

A doua zi veti observa cum incepe deja sa incolteasca graul nostru.

10
Facut

Deja au aparut primele punctulete albe. Umezim iarasi servetelul de hartie si iarasi astupam cu folie.

11
Facut

A treia zi ar trebui sa arate asa... facem iarasi procedura cu umezirea si astupam.

12
Facut

A partra zi deja este bun de consumat.

13
Facut

Il spalati atent sub jetul de apa rece si il portionati in caserole sau borcanase mici, apoi puneti totul la frigider. Se pastreaza la rece maxim 3 zile. Se consuma ca atare sau adaugat in diverse mancaruri... totul depide in ce scop il folositi.
Sanatate!

Adelina

anterior
Chiftelute in sos de smantana
urmator
Prajitura Ursul olimpic
anterior
Chiftelute in sos de smantana
urmator
Prajitura Ursul olimpic

Adauga comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here