0 0
Vinete cu sos de rosii si mozzarella

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

3-4 buc Vinete
300-400 gr Mozzarella
1,5-2 kg Rosii
3-4 buc Ceapa
1 buc Frunze de dafin
1-1,5 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat
100-150 ml Ulei de floarea soarelui

Vinete cu sos de rosii si mozzarella

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Va prezint astazi o reteta foarte interesanta in stil italian. Puteti folosi orice sos de rosii preferati, eu am pregatit repede o tocanita buna, rosiile le-am decojit…aici puteti sa adaugati 2-3 catei de usturoi si mirodenii dupa gust. Mie imi place asa simpu si e foarte, foarte gustos.

Vizitat de 998 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Pregatim sosul de rosii: - decojim rosiile.
-Ceapa o curatam de coaja si o taiem felii mari.
-O punem la prajit intr-o tigaie mai mare cu un pic de ulei de floarea soarelui (50-60 ml).
-Rosiile decojite le taiem felii mari, asa ca pentru salata.
-Si dupa ce s-a rumenit un pic ceapa adaugam in tigaie rosiile taiate si o frunza de dafin, amestecam bine si lasam sa se pregateasca totul pentru aproximativ o ora, la foc mediu.
-Saram si piparam dupa gust.

2
Făcut

Cat timp se prepara sosul pregatim vinetele, le spalam si le taiem felii de 1,5-2 cm. Le punem intr-un vas si le saram bine, le lasam 0,5-1 ora.

3
Făcut

Le scurgem bine de sucul sau amar si le spalam sub jetul de apa. Apoi le prajim in tigaie cu un pic de ulei.

4
Făcut

Pana se rumenesc bine pe ambele parti.

5
Făcut

Dupa care, le scoatem pe un servetel de hartie, sa se absoarba tot surplusul de ulei. Procedam asa pana prajim toate rondelele de vinete.

6
Făcut

Apoi vom monta totul: - Intr-o tava de copt punem un strat de sos de rosii.

7
Făcut

Deasupra un strat de vinete.

8
Făcut

Apoi iarasi un strat de sos de rosii.

9
Făcut

Si iarasi un strat de vinete.

10
Făcut

Deasupra vinetelor punem sosul ramas si bucatelele de mozzarella. Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 200-220°C, pana se topeste cascavalul.

11
Făcut

Apoi se poate de servit.
Pofta Buna!

anterior
Carne de porc in suc propriu, la borcan
urmator
Untura de porc

Adaugă comentariul tău