1 0
Papanasi moldovenesti (Sirniki)

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

500 g Branza de vaci
3 buc Ouă
0,25 lingurite Sare
3-4 linguri Zahar dupa gust
1 buc Esenta de vanilie
0,5 lingurite bicarbonat de sodiu
0,5 lingurite otet
50 ml Ulei de floarea soarelui
200 g Faina alba calitate superioara

Papanasi moldovenesti (Sirniki)

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Copii mei adora acesti papanasi, ii fac mereu cind am un pic de brinza. De felul lor ei nu sunt mare amatori de brinzeturi, dar asa ei accepta brinza in meniu 🙂
La aceasta reteta vom folosi neaparat o brinza de vaci scursa bine de zer si sa nu fie moale si cremoasa.
Se maninca cu un pic de iaurt, smantana sau dulceata, miere… dupa gustul si preferintele fiecaruia.

Vizitat de 9.995 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Puneti branza intr-un bol mai mare si o pisam cu o furculita.

2
Făcut

Apoi adaugam aici urmatoarele ingrediente- ouale, esenta de vanilie, sarea, zaharul si bicarbonatul de sodiu stins cu otetul. Amestecati bine.

3
Făcut

Puneti faina si amestecati usor. Trebuie sa fie un aluat mai dens si lipicios.

4
Făcut

Pentru a le praji vom proceda in felul urmator: ungem mainele cu un pic de ulei, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca de maini, luam cu o lingura aluat si facem bilute pe care le presam un pic ,cam de grosimea unui deget. Ii dati forma dorita, eu le fac un pic lunguiete... apoi le prajim in uleiul incins bine.

5
Făcut

Se rumenesc la foc mediu, pe ambele parti.

6
Făcut

Dupa ce s-au prajit bine, le scoatem pe un servetel de hartie pentru ca sa se absoarba surplusul de ulei.

7
Făcut

Sunt buni si reci, dar se mai intaresc putin, nu sunt asa de fragezi. Noi le-am servit cu miere de albine si cu multe fructe din gradina.
Pofta Buna!

anterior
Pastai cu usturoi
urmator
Salata de fructe Macedonia

2 comentarii Ascunde Comentariile

Am executat reteta si au iesit excelent! Foarte echilibrat raportul componentelor.

Eu sting bicarbonatul cu otet, adica torn otet peste bicarbonat, incepe o reactie chimica in care bicarbonatul se dizolva si numai apoi adaug in compozitie rezultatul. In aceste conditii se evita sansa de a resimti gustul amar al bicarbonatului.

Poftim la sirniki! Am facut dintr-un kg de branza.

Imi pare foarte bine ca ti-a reusit aceasta reteta, eu nu am explicat detaliat procesul de stingere a bicarbonatului, dar eram increzuta ca toata lumea stie cum sa o faca, pe viitor o sa tin cont de micii pasi ce ar trebui descrisi mai detailat. Eu tot fac dintr-un kg de branza, copiilor le plac mult 🙂

Adaugă comentariul tău