Ingrediente
-
500 g Branza de vaci
-
3 buc Oua
-
0,25 lingurite Sare
-
3-4 linguri Zahardupa gust
-
1 buc Esenta de vanilie
-
0,5 lingurite bicarbonat de sodiu
-
0,5 lingurite otet
-
50 ml Ulei de floarea soarelui
-
200 g Faina alba calitate superioara
Mod de preparare
Copii mei adora acesti papanasi, ii fac mereu cind am un pic de brinza. De felul lor ei nu sunt mare amatori de brinzeturi, dar asa ei accepta brinza in meniu 🙂
La aceasta reteta vom folosi neaparat o brinza de vaci scursa bine de zer si sa nu fie moale si cremoasa.
Se maninca cu un pic de iaurt, smantana sau dulceata, miere… dupa gustul si preferintele fiecaruia.
(Visited 9.930 times, 1 visits today)
Pasi de urmat
1
Facut
|
|
2
Facut
|
|
3
Facut
|
|
4
Facut
|
Pentru a le praji vom proceda in felul urmator: ungem mainele cu un pic de ulei, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca de maini, luam cu o lingura aluat si facem bilute pe care le presam un pic ,cam de grosimea unui deget. Ii dati forma dorita, eu le fac un pic lunguiete... apoi le prajim in uleiul incins bine. |
5
Facut
|
|
6
Facut
|
|
7
Facut
|
2 comentarii Ascunde comentariile
Am executat reteta si au iesit excelent! Foarte echilibrat raportul componentelor.
Eu sting bicarbonatul cu otet, adica torn otet peste bicarbonat, incepe o reactie chimica in care bicarbonatul se dizolva si numai apoi adaug in compozitie rezultatul. In aceste conditii se evita sansa de a resimti gustul amar al bicarbonatului.
Poftim la sirniki! Am facut dintr-un kg de branza.
Imi pare foarte bine ca ti-a reusit aceasta reteta, eu nu am explicat detaliat procesul de stingere a bicarbonatului, dar eram increzuta ca toata lumea stie cum sa o faca, pe viitor o sa tin cont de micii pasi ce ar trebui descrisi mai detailat. Eu tot fac dintr-un kg de branza, copiilor le plac mult 🙂