0 0
Chec cu smantana

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

120 gr Unt moale, la temperatura camerei
150-170 Zahar
2 buc Oua
240 gr Faina
200 gr Smantana
6 gr Praf de copt
1 buc Esenta de vanilie

Chec cu smantana

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Un chec pufos, sfaramicios si foarte gustos… un desert numai bun pentru cei dragi. Se face repede si foarte usor… si se mananca la fel de repede 😉 E varianta ideala pentru o cana de ceai, lapte sau cafea.

Vizitat de 2.372 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Mixam un pic untul moale.

2
Făcut

Adaugam zaharul si vanilia, batem bine pentru 4-5 minute.

3
Făcut

Apoi, unul cate unul, adaugam ouale... mixand energic dupa fiecare.

4
Făcut

Urmeaza sa adaugam smantana, mixam foarte bine undeva 5 minute, pana obtinem o consistenta cremoasa.

5
Făcut

Praful de copt il incorporam in faina cu o furculita.

6
Făcut

Si adaugam totul in vasul cu celelalte ingrediente.

7
Făcut

Amestecam usor cu miscari circulare de sus in jos, nu pentru mult timp... doar pana se incorporeaza faina si obtinem un aluat fara cocoloase.

8
Făcut

Trecem aluatul intr-o tava de chec in care am pus o bucata de hartie de copt. Se da la cuptor pentru 30-40 de minute la temperatura de 180-200 °C.

9
Făcut

Il scoateti atunci cand este rumen, frumos si trece testul cu scobitoarea. Dar daca ti se pare ca se rumeneste prea tare si timul nu a trecut... atunci il acoperi cu folie de aluminiu si il coci mai departe.

10
Făcut

Lasati checul sa se raceasca bine, apoi se poate de feliat si servit. Optional il puteti da deasupra cu zahar pudra.
Pofta Buna!

anterior
Supa de pui cu galuste
urmator
Paine de casa

Adaugă comentariul tău