0 0
Chec cu smantana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

120 gr Unt moale, la temperatura camerei
150-170 Zahar
2 buc Oua
240 gr Faina
200 gr Smantana
6 gr Praf de copt
1 buc Esenta de vanilie

Chec cu smantana

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Un chec pufos, sfaramicios si foarte gustos… un desert numai bun pentru cei dragi. Se face repede si foarte usor… si se mananca la fel de repede 😉 E varianta ideala pentru o cana de ceai, lapte sau cafea.

(Visited 2.173 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Mixam un pic untul moale.

2
Facut

Adaugam zaharul si vanilia, batem bine pentru 4-5 minute.

3
Facut

Apoi, unul cate unul, adaugam ouale... mixand energic dupa fiecare.

4
Facut

Urmeaza sa adaugam smantana, mixam foarte bine undeva 5 minute, pana obtinem o consistenta cremoasa.

5
Facut

Praful de copt il incorporam in faina cu o furculita.

6
Facut

Si adaugam totul in vasul cu celelalte ingrediente.

7
Facut

Amestecam usor cu miscari circulare de sus in jos, nu pentru mult timp... doar pana se incorporeaza faina si obtinem un aluat fara cocoloase.

8
Facut

Trecem aluatul intr-o tava de chec in care am pus o bucata de hartie de copt. Se da la cuptor pentru 30-40 de minute la temperatura de 180-200 °C.

9
Facut

Il scoateti atunci cand este rumen, frumos si trece testul cu scobitoarea. Dar daca ti se pare ca se rumeneste prea tare si timul nu a trecut... atunci il acoperi cu folie de aluminiu si il coci mai departe.

10
Facut

Lasati checul sa se raceasca bine, apoi se poate de feliat si servit. Optional il puteti da deasupra cu zahar pudra.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Supa de pui cu galuste
urmator
Paine de casa
anterior
Supa de pui cu galuste
urmator
Paine de casa

Adauga comentariu