0 0
Rulada cu somon si spanac

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

400 gr Aluat foietaj
300-400 gr Somon file
100-150 gr Orez
300 gr Spanac verde la legatura
1-2 buc Ceapa
1-2 catei Usturoi
1 buc Ouă
pentru a lucra aluatul Faina alba
25 gr Unt
2 linguri Ulei de masline
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat

Rulada cu somon si spanac

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Si cum suntem in prag de sarbatori, am hotarat sa va prezint o reteta numai buna pentru masa dumneavoastra… o placinta/ rulada senzationala cu somon, orez si spanac. Crocanta la exterior si suculenta in interior. De obicei pregatesc aceasta rulada cu aluat foietaj pregatit de mine, dar azi am lenevit un pic si am pregatit cu cel din comert 😉 Aceasta cantitate ajunge pentru 5-6 persoane. De preferat sa aveti pregatite toate ingredientele din timp si sa o coaceti cu putin timp inainte de a servi masa… a doua zi nu o sa fie asa de gustoasa… adica nu o sa fie atat de crocanta crusta. Nu se pregateste greu si la sigur o sa placa tuturor 🙂

Vizitat de 1.104 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Scoatem pielea de la peste cu un cutit ascutit.

2
Făcut

Impartim in doua bucata de peste. Saram bine si piparam pe ambele parti.

3
Făcut

Punem pestele intr-un vas, astupam cu capac... sau cu folie alimantara si-l dam la rece in frigider pentru 30-40 de minute, sa se marineze.

4
Făcut

Orezul il spalam si il fierbem in apa cu un pic de sare. El nu trebuie sa fie fiert pana la capat, apoi il lasam sa se raceasca.

5
Făcut

Spanacul il spalam si-i rupem coditele mai vanjoase.

6
Făcut

Curatam de coaja ceapa si o taiem asa mediu, nici prea mascat... dar nici prea marunt. Intr-o tigaie mai mare punem uleiul si bucatica de unt. Usturoiul il decojim si apoi ii dam drumul in tigaie impreuna cu ceapa. Lasam sa se prajeasca pana se rumeneste.

7
Făcut

Apoi adaugam spanacul pe care il taiem un pic.

8
Făcut

Saram si amestecam totul, lasam sa se pregateasca la foc mediu pentru maxim 5 minute. Apoi lasam sa se raceasca bine.

9
Făcut

Intindem foaia de aluat... aproximativ de 30-35 cm. La un capat punem un strat subtire de orez, cam pe o suprafata de 15 cm... pe margini lasam 2 cm. liber.

10
Făcut

Deasupra orezului punem un strat uniform de spanac.

11
Făcut

La un capat punem bucatile de peste.

12
Făcut

Rulam atent tinand bine aluatul cu umplutura, lipim apoi strans capetele.

13
Făcut

Ridicam capetele in sus si mai rotim o data rulada.

14
Făcut

Intr-un vas batem bine un ou si ungem cu el capatul ramas, dupa care-l suprapunem. Astfel avem rulada noastra gata formata.

15
Făcut

O punem apoi atent pe o tava asternuta cu o foaie de copt, o ungem cu oul ramas si dam totul in cuptorul PREINCALZIT, pentru 30-40 de minute la temperatura de 180-200 °C pina se rumeneste frumos.

16
Făcut

Dupa acest timp, o scoatem de la rola si o lasam pentru 10-15 minute sa se raceasca un pic.

17
Făcut

Apoi se poate de servit.
Pofta Buna!

anterior
Parjoale suculente din piept de pui
urmator
Cartofi cu piept de pui si cascaval

Adaugă comentariul tău