0 0
Rulada cu somon si spanac

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

400 gr Aluat foietaj
300-400 gr Somon file
100-150 gr Orez
300 gr Spanac verde la legatura
1-2 buc Ceapa
1-2 catei Usturoi
1 buc Oua
pentru a lucra aluatul Faina alba
25 gr Unt
2 linguri Ulei de masline
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat

Rulada cu somon si spanac

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Si cum suntem in prag de sarbatori, am hotarat sa va prezint o reteta numai buna pentru masa dumneavoastra… o placinta/ rulada senzationala cu somon, orez si spanac. Crocanta la exterior si suculenta in interior. De obicei pregatesc aceasta rulada cu aluat foietaj pregatit de mine, dar azi am lenevit un pic si am pregatit cu cel din comert 😉 Aceasta cantitate ajunge pentru 5-6 persoane. De preferat sa aveti pregatite toate ingredientele din timp si sa o coaceti cu putin timp inainte de a servi masa… a doua zi nu o sa fie asa de gustoasa… adica nu o sa fie atat de crocanta crusta. Nu se pregateste greu si la sigur o sa placa tuturor 🙂

(Visited 999 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Scoatem pielea de la peste cu un cutit ascutit.

2
Facut

Impartim in doua bucata de peste. Saram bine si piparam pe ambele parti.

3
Facut

Punem pestele intr-un vas, astupam cu capac... sau cu folie alimantara si-l dam la rece in frigider pentru 30-40 de minute, sa se marineze.

4
Facut

Orezul il spalam si il fierbem in apa cu un pic de sare. El nu trebuie sa fie fiert pana la capat, apoi il lasam sa se raceasca.

5
Facut

Spanacul il spalam si-i rupem coditele mai vanjoase.

6
Facut

Curatam de coaja ceapa si o taiem asa mediu, nici prea mascat... dar nici prea marunt. Intr-o tigaie mai mare punem uleiul si bucatica de unt. Usturoiul il decojim si apoi ii dam drumul in tigaie impreuna cu ceapa. Lasam sa se prajeasca pana se rumeneste.

7
Facut

Apoi adaugam spanacul pe care il taiem un pic.

8
Facut

Saram si amestecam totul, lasam sa se pregateasca la foc mediu pentru maxim 5 minute. Apoi lasam sa se raceasca bine.

9
Facut

Intindem foaia de aluat... aproximativ de 30-35 cm. La un capat punem un strat subtire de orez, cam pe o suprafata de 15 cm... pe margini lasam 2 cm. liber.

10
Facut

Deasupra orezului punem un strat uniform de spanac.

11
Facut

La un capat punem bucatile de peste.

12
Facut

Rulam atent tinand bine aluatul cu umplutura, lipim apoi strans capetele.

13
Facut

Ridicam capetele in sus si mai rotim o data rulada.

14
Facut

Intr-un vas batem bine un ou si ungem cu el capatul ramas, dupa care-l suprapunem. Astfel avem rulada noastra gata formata.

15
Facut

O punem apoi atent pe o tava asternuta cu o foaie de copt, o ungem cu oul ramas si dam totul in cuptorul PREINCALZIT, pentru 30-40 de minute la temperatura de 180-200 °C pina se rumeneste frumos.

16
Facut

Dupa acest timp, o scoatem de la rola si o lasam pentru 10-15 minute sa se raceasca un pic.

17
Facut

Apoi se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Parjoale suculente din piept de pui
urmator
Cartofi cu piept de pui si cascaval
anterior
Parjoale suculente din piept de pui
urmator
Cartofi cu piept de pui si cascaval

Adauga comentariu