1 0
Salata de vinete coapte

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

5-6 buc Vinete mari
1 buc Ceapa
3-4 linguri Ulei de floarea soarelui
0,5 lingurita Sare
un varf de cutit Piper negru macinat dupa gust

Salata de vinete coapte

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

E cea mai simpla salata de vinete coapte. Aceasta reteta o stiu inca de la bunica mea, se face foarte repede si usor, insa ea coace vinetele afara pe o tava, la foc de lemne si salata are un miros si un gust specific. Eu insa am simplificat un pic procedura 🙂 . Va propun sa puneti pentru cateva minute salata la frigider, asa se vor patrunde toate ingredientele si salata o sa fie mult mai gustoasa.

Vizitat de 6.906 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Vinetele se spala si se pun pe o tava asternuta cu o hartie de copt.

2
Făcut

Se fac cateva gauri cu o scobitoare si se da la copt pentru 45-50 minute la temperatura de 220 grade °C, pana se coc bine.

3
Făcut

Le lasati sa se raceasca, se curata de coaja si le puneti pentru cateva minute intro strecuratoare, vor lasa un fel de suc cafeniu si foarte amar la gust.

4
Făcut

Apoi cu un cutit, sau cu o furculita maruntiti vinetele.

5
Făcut

Le puneti intr-un bol.

6
Făcut

Taiati marunt o ceapa si o adaugati in bol.

7
Făcut

Adaugati sarea, piperul negru macinat, uleiul si amestecati totul bine. Se serveste pe paine, infrumusetati cu verdeata.
Pofta Buna!

anterior
File de peste pangasius pane
urmator
Gogosari marinati in otet

Adaugă comentariul tău