0 0
Untura de porc

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

Slanina de porc

Untura de porc

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

..Zilele trecute v-am aratat cum prepar eu carnea in suc propriu pentru iarna , in borcane… asa ca, astazi am sa va arat si reteta de untura de porc. Se pregateste foarte usor, se pastreaza la rece in beci chiar si pentru mai mult timp. O putem folosi la prepararea diverselor mancaruri… la copturi inlocuieste de minune untul si chiar pot sa va spun ca e mult mai gustos, uneori inlocuiesc cu ea uleiul pentru a praji cartofi, sau oua.

Vizitat de 2.981 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Pentru inceput, vom alege doar partea cea alba de slanina, fara soric.

2
Făcut

Pe care o taiem cubulete mici si o punem intr-un ceaun la foc.

3
Făcut

Cand incepe sa fiarba, dam focul mai mic si lasam sa se topeasca slanina. In scurt timp veti observa, ca incepe sa se transforme intr-un lichid cam tulbure, inca nu e gata :) . Periodic amestecam in ceaun.

4
Făcut

Atunci cand lichidul devine transparent se poate de turnat in borcanase sterilizate si uscate bine.

5
Făcut

Se strecoara atent printr-o sita deasa, sau printr-un tifon. Apoi borcanele se sigileaza bine cu capace.

6
Făcut

Se depoziteaza la rece in camara, sau beci.
Pofta Buna!

anterior
Vinete cu sos de rosii si mozzarella
urmator
Cartofi la cuptor cu usturoi si lamaie

Adaugă comentariul tău