Ingrediente
-
300 gr Faina alba
-
300 gr Ricottaputeti inlocui cu branza de vaci
-
3 buc Oua
-
180 gr Zahar
-
150 gr Unt
-
100 gr Ciocolata neagra
-
120-130 gr Amarettiaproximativ
-
1 plic Praf de copt10gr
-
1 buc Cafea
-
1 lingura Marsalaoptional
Mod de preparare
Torta „Ricotta con cioccolato e amaretti” este o prajitura deosebit de gustoasa si foarte usor de preparat. Este o reteta italiana si ingredientele folosite la prepararea acestei prajituri respectiv, sunt specifice acestei tari… dar unele putem sa le inlocuim 🙂 de exemplu: vinul Marsala – cu o alta bautura tare, Ricotta – cu branza de vaci… dar iata ca, cu amarettile avem o problema, din pacate, nu cred ca le vei putea inlocui cu nimic, ele dau o savoare aparte acestui desert. Si totusi, sunt sigura ca toate ingredientele din aceasta reteta, le poti gasi foarte usor in orice supermarket mai mare. Toate aceste ingrediente se combina perfect intre ele, dand nastere unei prajituri perfecte pentru a te rasfata la micul dejun, pranz sau chiar la cina… de ce nu 😉 ?
Va recomand cu mare incredere!
Pasi de urmat
1
Facut
|
Pentru inceput, trebuie sa maruntim ciocolata, untul trebuie sa-l topim la baie de abur sau intr-o cratita la foc mic si sa pregatim o cafea tare. |
2
Facut
|
|
3
Facut
|
|
4
Facut
|
|
5
Facut
|
|
6
Facut
|
|
7
Facut
|
|
8
Facut
|
|
9
Facut
|