0 0
Torta „Ricotta con cioccolato e amaretti”

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

300 gr Faina alba
300 gr Ricotta puteti inlocui cu branza de vaci
3 buc Oua
180 gr Zahar
150 gr Unt
100 gr Ciocolata neagra
120-130 gr Amaretti aproximativ
1 plic Praf de copt 10gr
1 buc Cafea
1 lingura Marsala optional

Torta „Ricotta con cioccolato e amaretti”

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Torta „Ricotta con cioccolato e amaretti” este o prajitura deosebit de gustoasa si foarte usor de preparat. Este o reteta italiana si ingredientele folosite la prepararea acestei prajituri respectiv, sunt specifice acestei tari… dar unele putem sa le inlocuim 🙂 de exemplu: vinul Marsala – cu o alta bautura tare, Ricotta – cu branza de vaci… dar iata ca, cu amarettile avem o problema, din pacate, nu cred ca le vei putea inlocui cu nimic, ele dau o savoare aparte acestui desert. Si totusi, sunt sigura ca toate ingredientele din aceasta reteta, le poti gasi foarte usor in orice supermarket mai mare. Toate aceste ingrediente se combina perfect intre ele, dand nastere unei prajituri perfecte pentru a te rasfata la micul dejun, pranz sau chiar la cina… de ce nu 😉 ?
Va recomand cu mare incredere!

(Visited 101 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pentru inceput, trebuie sa maruntim ciocolata, untul trebuie sa-l topim la baie de abur sau intr-o cratita la foc mic si sa pregatim o cafea tare.

2
Facut

Apoi, intr-un vas mai mare batem ouale cu zaharul pana se fac spuma, adaugam untul topit si racorit si mai mixam un pic.

3
Facut

Adaugam ricotta, amestecam bine, adaugam cate putin faina cernuta in care am adaugat praful de copt.

4
Facut

Cand incorporam toata faina, adaugam si ciocolata amara, aromatizam cu Marsala si amestecam bine cu o spatula. Jumatate din compozitie o turnam intr-o tava (28 cm.) unsa cu unt si presurata cu faina (eu am pus foaie de copt la fundul tavii si doar bordurile le-am uns), nivelam bine.

5
Facut

Amarettile le inmuiem in cafeaua racorita...

6
Facut

si le punem pe toata suprafata aluatului din tava.

7
Facut

Deasupra punem partea de aluat ramasa si nivelam bine. Dam totul in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 40-45 de minute, la temperatura de 180°C.

8
Facut

Dupa acest timp, o scoatem din rola si o lasam sa se raceasca (o scoatem din tava dupa ce se raceste complet). Optional o puteti da deasupra cu un pic de zahar pudra.

9
Facut

Pofta Buna!

Adelina

anterior
Zacusca de dovlecei (Icra de dovlecei)
urmator
Dulceata de visine
anterior
Zacusca de dovlecei (Icra de dovlecei)
urmator
Dulceata de visine

Adauga comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here