0 0
Pariziene cu mere

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

500-700 gr Faina alba calitate superioara
250 gr Zahar 100 gr pentru aluat si 150 pentru mere
1 kg Mere
100 gr Unt
3 buc Oua 2 pentru aluat si 1 pentru uns
25-30 gr Drojdie proaspata
1 buc Esenta de vanilie
150 ml Lapte de vaca
1 lingurita Miere
1 praf Sare 0,25 lingurita

Pariziene cu mere

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Astazi va propun o reteta de „Pariziene cu mere” extraordinar de delicioasa. Sunt atat de bune… moi, pufoase, aromate… si cu umplutura asta de mere… daca sincer, eu cu greu le rezist 🙂 Le serviti cu ce doriti dumneavoastra… ceai, cafea sau lapte. Sunt bune pentru cei mari si pentru cei mici 😉

(Visited 933 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Merele se spala si se curata de coaja si cotor.

2
Facut

Apoi se taie cubulete mici.

3
Facut

Apoi le puneti la foc intr-un ceaun, adaugati 150 gr de zahar si 4 linguri de apa. Lasati la foc mic sa scada apa si sa se inmoaie merele.

4
Facut

Periodic amestecand.

5
Facut

Dupa ce se inmoaie bine merele si se evapora apa, stingeti focul si lasati sa se raceasca bine.

6
Facut

In laptele caldut dizolvam mierea.

7
Facut

Adaugam drojdia.

8
Facut

Apoi adaugati aici 2 linguri de faina si amestecati bine.

9
Facut

Si lasati pentru 30 de minute sa creasca maiaua.

10
Facut

Amestecati bine 2 oua cu zaharul ramas (100 gr) si esenta de vanilie.

11
Facut

Apoi adaugam aici maiaua si iarasi amestecam.

12
Facut

Dupa care, cernem deasupra faina.

13
Facut

Incepem sa framantam aluatul, incorporand untul moale.

14
Facut

Framantam asa un aluat molcut, pe care il punem apoi sa creasca pentru o ora.

15
Facut

Apoi il punem pe masa de lucru.

16
Facut

Si il impartim in 16 bucati mici, formati din ele bile si le lasati sa se odihneasca 10-15 minute, astupate cu un prosop de bucatarie.

17
Facut

Apoi luam o bila si cu facaletul ii dam o forma dreptunghiulara.

18
Facut

Pe o margine punem un pic de umplutura.

19
Facut

Luam marginea apropiata umpluturii si o inchidem, presand bine cu degetele sa se lipeasca aluatul.

20
Facut

Partea ramasa o taiati fasii subtiri.

21
Facut

Si le puneti peste partea cu umplutura.

22
Facut

Parizienele astfel formate le puneti pe o tava in care asterneti hartie de copt si le lasati sa creasca pentru 15 minute.

23
Facut

Aici aveti si alta forma.

24
Facut

Dupa acest timp, bateti bine un ou si ungeti cu el parizienele. Dati tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180-200°C, pana se rumenesc bine.

25
Facut

Apoi le lasati sa se raceasca.

26
Facut

Aici cu forma mai rotunda :)

27
Facut

Sunt extraordinar de bune!
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Vinete evantai
urmator
Mucenici Moldovenesti (Sfintisori)
anterior
Vinete evantai
urmator
Mucenici Moldovenesti (Sfintisori)

Adauga comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here