0 0
Mucenici Moldovenesti (Sfintisori)

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

500-700 gr Faina alba calitate superioara
25 gr Drojdie proaspata
250 ml Lapte de vaca
150 gr Zahar
2 buc Oua unul pentru aluat si unul pentru uns
90 gr Unt
1 lingurita Sare
2 linguri Miere
100 gr Nuci

Mucenici Moldovenesti (Sfintisori)

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

O reteta simpla de Mucenici moldovenesti, gustosi si pur si simplu perfecti. De 9 martie sarbatorim Ziua Sfintilor Mucenici, pai… hai sa o sarbatorim frumos 🙂 . Daca sincer, ai mei nu prea iubesc copturile insiropate… dar aici a fost bine, s-au mancat foarte repede si au avut un mare succes. Daca ii faceti de post, atunci omiteti ouale, iar laptele il inlocuiti cu apa calduta, iar untul- cu ulei. In compozitia aluatului puteti sa adaugati vanilie, sau esenta de lamaie… dupa preferinta.

Vizitat de 874 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Intr-un vas punem drojdia cu laptele caldut si 2-3 linguri de faina, amestecam bine si lasam pentru cateva minute sa inceapa procesul de crestere.

2
Făcut

Cam asa ar trebui sa arate maiaua.

3
Făcut

Intr-un vas mai mare batem bine un ou, zaharul si untul topit (deci... untul il topiti din timp la microunde, sau intr-o cratita la foc). Apoi adaugati maiaua noastra, amestecam bine.

4
Făcut

Apoi, putin cate putin adaugam faina si framantam asa cam 20-30 de minute.

5
Făcut

Pana obtinem un aluat molcut si nelipicios.

6
Făcut

Il astupam cu un prosop si-l lasam sa creasca la loc caldut pentru o ora.

7
Făcut

Apoi il trecem pe masa de lucru si-l impartim in 10-12 bucati aproximativ egale.

8
Făcut

Luam o bucata de aluat si intindem din ea un rulou lung si subtire.

9
Făcut

Apoi il impletim.

10
Făcut

Dupa care, prindem capetele obtinand un colacel.

11
Făcut

Apoi il impletim astfel cat sa obtinem un opt frumos. Ii punem pe o tava asternuta cu o foaie de copt, lasam loc suficient intre ei sa creasca bine. Ii astupam cu un prosop de bucatarie si-i lasam sa creasca aproximativ o ora.

12
Făcut

Dupa acest timp batem bine un ou.

13
Făcut

Cu o pensula ungem mucenicii. Dati tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180-200°C.

14
Făcut

Pana se rumenesc frumos. Pentru insiropat aveti nevoie de cateva linguri de apa si miere, amestecam bine.

15
Făcut

Si cat sunt inca calzi ii ungem bine cu o pensula, sau ii trecem prin sirop.

16
Făcut

Si apoi ii presuram din abundenta cu nuca macinata marunt.

17
Făcut

Sunt puhavi si moi, pur si simplu deliciosi.

18
Făcut

Pofta Buna!

anterior
Pariziene cu mere
urmator
Biscuiti „Cusma lui Guguta”

Adaugă comentariul tău