Ingrediente
-
200 gr Margarina
-
400-500 gr Faina alba
-
2 linguri Smantanasau maioneza
-
150 gr Zahar
-
1 buc Oua
-
0,5 lingurita bicarbonat de sodiu
-
1 lingurita Otet de masa
-
1 buc Esenta de vanilie
-
2 cutii Lapte condensatde 370 gr
-
400-500 gr Nuci
-
100 gr Zahar pudra
Mod de preparare
Cat nu ar parea de straniu, dar asa este… fiecare reteta isi are momentul sau unic de aparitie si iata ca astazi am hotarat ca e timpul pentru acesti minunati biscuiti. De ce anume „Cusma lui Guguta”? la drept vorbind, in varianta mai usoara si mai repede, eu i-am numit „Conuri de brad”… dar totusi acesti biscuiti au avut mereu numele de „Cusma lui Guguta”. Este o reteta veche mostenita de la bunica mea, cu amintiri placute si frumoase din copilarie. Sarbatorile de iarna le intalneam neaparat cu acest deliciu 🙂 . Sunt foarte gustosi si au un aspect atragator. Procesul de pregatire e cam migalos, dar se merita tot efortul depus. Si inca un secret… cu cat mai multa nuca, cu atat mai gustos 😉
Pasi de urmat
1
Facut
|
|
2
Facut
|
|
3
Facut
|
|
4
Facut
|
|
5
Facut
|
|
6
Facut
|
|
7
Facut
|
|
8
Facut
|
|
9
Facut
|
Punem cutiile de lapte condensat la fiert intr-o cratita in care asternem un prosop de bucatarie, cutiile le punem culcate :) ... anume asa, procesul acesta de fierbere o sa fie mai linistit si mai sigur. Trebuie sa fiarba pentru 3 ore, aveti grija sa fie apa suficienta in vas cat sa le acopere bine. Dupa acest timp, le punem intr-un vas cu apa rece. Bine ar fi sa le fierbem inaintea pregatirii aluatului si sa le tinem la rece pana vom face biscuitii, aveti grija deci atunci cand montam biscuitii, laptele condensat trebuie sa fie neaparat rece. |
10
Facut
|
|
11
Facut
|
|
12
Facut
|
|
13
Facut
|
|
14
Facut
|
|
15
Facut
|
|
16
Facut
|
|
17
Facut
|
|
18
Facut
|
|
19
Facut
|