Ingrediente
-
1 cutie Foi de lasagna500 gr
-
500 gr Mozzarella
-
150-200 gr Parmesan
-
15-20 gr Unt
-
Sos "Bolognese"
-
1 kg Carneamestec de vita si porc, tocata
-
300-400 gr Ciuperci champinionoptional
-
2-3 buc Ceapa
-
2 buc Morcov
-
3-4 buc Tulpina de telina
-
700 ml Sos de rosii
-
1 lingurita Sare
-
0,25 lingurita Piper negru macinat
-
50-70 ml Ulei de maslinesau de floarea soarelui
-
500 ml Apasau bulion din carne
-
Sos "Bechamel"
-
1 l Lapte de vaca
-
100 gr Faina
-
100 gr Unt
-
0,5 lingurita Sare
-
0,25 lingurita Piper negru macinat
-
0,25 lingurita Nucsoara
Mod de preparare
Niciodata nu mi-am imaginat ca o sa fiu intratat de pasionata de bucataria italiana, dar stie italianul ce-i bun si bineinteles ce-i foarte gustos 🙂 . Aceasta lasagna rosie cu ciuperci este foarte delicioasa, este preferata sotului si a oaspetilor mei, asa ca eu o gatesc in cantitati mari, dar daca doriti sa o faceti mai mica, atunci folositi in jumatate cantitatea de ingrediente, pentru lasanga mea eu am folosit o tava de 30×30 cm. Sosul „Bechamel” l-am pregatit dupa reteta mea, respectand ingredientele si pasii urmati. De obicei pregatesc sosurile din timp, de cu seara si a doua zi, inainte de a o servi cu 1-2 ore, o asamblez si o dau la rola. Nu ezita, incearca macar o data si o sa devina si preferata ta!
Pasi de urmat
1
Facut
|
Pentru inceput vom pregati sosul "Bechamel": |
2
Facut
|
|
3
Facut
|
|
4
Facut
|
|
5
Facut
|
|
6
Facut
|
|
7
Facut
|
|
8
Facut
|
|
9
Facut
|
|
10
Facut
|
|
11
Facut
|
|
12
Facut
|
|
13
Facut
|
|
14
Facut
|
|
15
Facut
|
|
16
Facut
|
|
17
Facut
|
|
18
Facut
|
|
19
Facut
|
|
20
Facut
|
|
21
Facut
|