1 0
Cotlet de porc cu sos de coacaza neagra

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

4 buc Cotlet de porc 800 gr
4 catei Usturoi
1 crenguta Rozmarin
1 lingurita Sare dupa gust
0,25 lingurita Piper negru macinat
50-70 ml Ulei de masline
Sosul
200 gr Coacaza neagra
100-150 ml Apa
2-3 linguri Zahar dupa preferinta

Cotlet de porc cu sos de coacaza neagra

Ingrediente

  • Sosul

Mod de preparare

Distribuie

Va propun o mancare deosebita, cu un gust specific de dulce-acrisor. La inceput eram foarte sceptica in privinta acestei combinatii, dar va asigur ca este chiar foarte reusita. Pina si sotul meu, care se uita cam straniu in farfurie, a mancat totul si a mai cerut inca o bucata 🙂 . Merge foarte bine cu piureu de cartofi si cu salata dumneavoastra preferata.

Vizitat de 528 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Carnea se spala si se pune intr-un vas mai mare, cateii de usturoi se curata de coaja si se piseaza deasupra, se adauga apoi rozmarinul taiat marunt, sarea si piperul negru macinat, se amesteca totul si se pune la rece sa se marineze pentru 1-2 ore.

2
Făcut

Coacaza se spala si se pune intr-o cratita la fiert, adaugam zaharul si apa, cand incepe sa fiarba, dam focul mai incet si lasam sa se ingroasa un pic, aproximativ pentru 8-10 minute. Eu am folosit coacaza congelata, dar merge si cu cea proaspata.

3
Făcut

In tigaie se pune uleiul si se adauga bucatile de carne.

4
Făcut

Se rumenesc pe ambele parti.

5
Făcut

Apoi se adauga vinul, se lasa la foc mare fara capac sa se evapore alcoolul.

6
Făcut

Apoi se pune capacul si se mai lasa la foc mediu sa se gateasca aproximativ pentru jumatate de ora. Periodic le intoarcem de pe o parte pe alta.

7
Făcut

Cotletul de porc se serveste cald cu putin sos de coacaza neagra si cu salata, sau garnitura preferata.
Pofta Buna!

Linte cu cotechino
anterior
Linte cu cotechino
Rulada din carne de porc cu nuci si prune uscate
urmator
Rulada din carne de porc cu nuci si prune uscate

Adaugă comentariul tău