1 0
Piure de cartofi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1-1,5 kg Cartofi cartofi albi
50 gr Unt
1 buc Ceapa mica
1 lingura Sare

Piure de cartofi

Ingrediente

Mod de preparare

Share

E o reteta de piure de cartofi simpla, puteti sa adaugati si putin lapte sau smantana daca doriti, eu insa o fac fara de careva adaosuri si e destul de gustoasa doar cu unt, in zilele de post in loc de unt puteti sa folositi un pic de ceapa rumenita in putin ulei.

(Visited 283 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Cartofii se curata si se spala bine.

2
Facut

Apoi se taie bucati mici.

3
Facut

Se pun intr-o cratita si se toarna apa cat sa acopere cartofii, adaugam o ceapa mica, sau o bucata de ceapa si ii punem la fiert. Dupa un timp o sa vedeti ca face o spuma alba, o scoateti atent si lasati cartofii sa fiarba la foc mediu. Cand aproape sa fie gata fierti cartofii adaugati si sarea in apa.

4
Facut

Cand sunt gata, scurgeti apa in care au fiert cartofii pastrand o cana din aceasta apa, cu un pasator de cartofi ii maruntiti bine.

5
Facut

Adaugam untul si amestecam.

6
Facut

Turnam putin cate putin din apa in care au fiert cartofii pina obtinem consistenta dorita, saram daca mai este nevoie.

7
Facut

Pofta Buna!

Adelina

anterior
Ardei grasi conservati pentru iarna
urmator
Ardei grasi copti la cuptor
anterior
Ardei grasi conservati pentru iarna
urmator
Ardei grasi copti la cuptor

Adauga comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here