1 0
Piure de cartofi

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

1-1,5 kg Cartofi cartofi albi
50 gr Unt
1 buc Ceapa mica
1 lingura Sare

Piure de cartofi

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

E o reteta de piure de cartofi simpla, puteti sa adaugati si putin lapte sau smantana daca doriti, eu insa o fac fara de careva adaosuri si e destul de gustoasa doar cu unt, in zilele de post in loc de unt puteti sa folositi un pic de ceapa rumenita in putin ulei.

Vizitat de 286 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Cartofii se curata si se spala bine.

2
Făcut

Apoi se taie bucati mici.

3
Făcut

Se pun intr-o cratita si se toarna apa cat sa acopere cartofii, adaugam o ceapa mica, sau o bucata de ceapa si ii punem la fiert. Dupa un timp o sa vedeti ca face o spuma alba, o scoateti atent si lasati cartofii sa fiarba la foc mediu. Cand aproape sa fie gata fierti cartofii adaugati si sarea in apa.

4
Făcut

Cand sunt gata, scurgeti apa in care au fiert cartofii pastrand o cana din aceasta apa, cu un pasator de cartofi ii maruntiti bine.

5
Făcut

Adaugam untul si amestecam.

6
Făcut

Turnam putin cate putin din apa in care au fiert cartofii pina obtinem consistenta dorita, saram daca mai este nevoie.

7
Făcut

Pofta Buna!

anterior
Ardei grasi conservati pentru iarna
urmator
Ardei grasi copti la cuptor

Adaugă comentariul tău