0 0
Fasole batuta cu ceapa calita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

400-500 gr Fasole uscata
3-4 buc Ceapa medii
1 buc Morcov
1buc Frunze de dafin
cateva boabe Piper negru boabe optional
3-4 catei Usturoi dupa gust
70-100 ml Ulei de floarea soarelui
2-3 linguri Pasta de tomate
1 lingura Sare dupa gust

Fasole batuta cu ceapa calita

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Astazi mi-a venit o pofta de fasole batuta… ei si ce daca nu suntem in zilele de Post, este gustoasa si satioasa!
La mine acasa aceasta mancare o numim „Fasole facaluita”, o fac des cu fasole alba. Dar astazi am iesit din tiparele traditionale si am pregatit din fasole cafenie… s-a primit chiar foarte bine. Pentru o culoare mai frumoasa am lasat morcovul fiert atunci cand am mixat. Usturoiul il potriviti dupa gustul vostru, stiu persoane care din anumite motive nu il tolereaza.
Incercati si varianta mea de a pregati aceasta reteta, nu o sa regretati!

(Visited 176 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Ar fi bine sa puneti fasolea la inmuiat intr-un vas cu apa de cu seara. Varsati apa de la fasole, o treceti apoi intr-o cratita in care o s-o fierbeti, adaugati apa cat sa o acopere de doua/trei ori. Cand incepe a fierbe, nu uitati sa scoateti cu o spumiera sau o lingura spuma ce o sa se formeze la suprafata. Curatati de coaja morcovul si-l taiati in patru, o ceapa mica o decojiti si adaugati totul la fiert in cratita cu fasole. Tot aici adaugam si frunza de dafin, piperul negru boabe si un pic de sare. Fierbeti fasolea la foc mic pana este gata, trebuie sa fie moale atunci cand incercati sa o zdrobiti.

2
Facut

Atunci cand este gata, scurgeti apa (apa in care a fiert fasolea o scurgeti intr-un vas aparte, o sa va trebuiasca mai apoi) ... scoateti ceapa, frunza de dafin si morcovul. Peste fasolea scursa adaugati usturoiul pisat si cu un mixer vertical sau cu presa pentru piure pisam totul... adaugam cate un pic de apa in care au fiert fasolele pentru a obtine consistenta dorita. Gustati de sare si potriviti dupa gustul vostru.
Piureul de fasole il portionati in farfurii.

3
Facut

Ceapa o taiem solzisori si o punem la prajit intr-o tigaie cu ulei.

4
Facut

Atuci cand se rumeneste bine, adaugam pasta de tomate si mai lasati pentru 2-3 minute sa se patrunda totul, apoi stingem focul.

5
Facut

Amestecul de ceapa cu paste de rosii il adaugati uniform peste piureul de fasole. Aici mi-am pus un pic intr-o caserola si chiar mi-am luat-o cu mine la serviciu :) ...o idee foarte buna.

6
Facut

Este buna si calda, dar eu as recomanda sa puneti farfuriile la rece pentru un timp... asa este mai gustos.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Mini rulade din piept de pui si sos Pesto
urmator
Prajitura de ciocolata cu branza de vaci
anterior
Mini rulade din piept de pui si sos Pesto
urmator
Prajitura de ciocolata cu branza de vaci

Adauga comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here