Ingrediente
-
400-500 gr Fasole uscata
-
3-4 buc Ceapamedii
-
1 buc Morcov
-
1buc Frunze de dafin
-
cateva boabe Piper negru boabeoptional
-
3-4 catei Usturoidupa gust
-
70-100 ml Ulei de floarea soarelui
-
2-3 linguri Pasta de tomate
-
1 lingura Saredupa gust
Mod de preparare
Astazi mi-a venit o pofta de fasole batuta… ei si ce daca nu suntem in zilele de Post, este gustoasa si satioasa!
La mine acasa aceasta mancare o numim „Fasole facaluita”, o fac des cu fasole alba. Dar astazi am iesit din tiparele traditionale si am pregatit din fasole cafenie… s-a primit chiar foarte bine. Pentru o culoare mai frumoasa am lasat morcovul fiert atunci cand am mixat. Usturoiul il potriviti dupa gustul vostru, stiu persoane care din anumite motive nu il tolereaza.
Incercati si varianta mea de a pregati aceasta reteta, nu o sa regretati!
Pasi de urmat
1
Facut
|
Ar fi bine sa puneti fasolea la inmuiat intr-un vas cu apa de cu seara. Varsati apa de la fasole, o treceti apoi intr-o cratita in care o s-o fierbeti, adaugati apa cat sa o acopere de doua/trei ori. Cand incepe a fierbe, nu uitati sa scoateti cu o spumiera sau o lingura spuma ce o sa se formeze la suprafata. Curatati de coaja morcovul si-l taiati in patru, o ceapa mica o decojiti si adaugati totul la fiert in cratita cu fasole. Tot aici adaugam si frunza de dafin, piperul negru boabe si un pic de sare. Fierbeti fasolea la foc mic pana este gata, trebuie sa fie moale atunci cand incercati sa o zdrobiti. |
2
Facut
|
Atunci cand este gata, scurgeti apa (apa in care a fiert fasolea o scurgeti intr-un vas aparte, o sa va trebuiasca mai apoi) ... scoateti ceapa, frunza de dafin si morcovul. Peste fasolea scursa adaugati usturoiul pisat si cu un mixer vertical sau cu presa pentru piure pisam totul... adaugam cate un pic de apa in care au fiert fasolele pentru a obtine consistenta dorita. Gustati de sare si potriviti dupa gustul vostru. |
3
Facut
|
|
4
Facut
|
|
5
Facut
|
|
6
Facut
|