0 0
Cozonac cu visine

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

500-700 gr Faina alba
150 gr Unt
150-200 gr Zahar
3 buc Oua 2-pentru aluat, 1-pentru uns
30 gr Drojdie proaspata
160 ml Lapte de vaca
1 lingurita Miere
1 buc Esenta de vanilie
1 buc Lamaie doar coaja

Cozonac cu visine

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Fiecare pastreaza in suflet dulcea amintire a copilariei, acest cozonac cu visine face parte din deserturile copilariei mele…un cozonac moale si pufos, cu o aroma senzationala si cu un gust dulce-acrisor. Eu folosesc visine conservate in borcan, este o metoda simpla de a pastra visinele pentru iarna. Sper din suflet ca o sa il incercati si veti ramane incantati de „gustul copilariei” mele 😉

Vizitat de 2.977 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Intr-un vas mai mare punem laptele caldut si dizolvam in el mierea.

2
Făcut

Apoi adaugam drojdia.

3
Făcut

Dupa care, punem cateva linguri de faina si amestecam totul bine.

4
Făcut

Lasam sa creasca maiaua pentru 25-30 de minute.

5
Făcut

Amestecati bine 2 oua cu zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie.

6
Făcut

Apoi adaugam aici maiaua si iarasi amestecam.

7
Făcut

Dupa care, cernem deasupra faina.

8
Făcut

Incepem sa framantam aluatul, incorporand untul moale.

9
Făcut

Framantam asa un aluat molcut, pe care il punem apoi sa creasca pentru o ora.

10
Făcut

Visina o punem intr-o sita sa se scurga bine sucul ei, adaugam o lingura de zahar deasupra si amestecam bine.

11
Făcut

Aluatul il punem pe masa de lucru.

12
Făcut

Intindem cu facaletul aluatul si ii dam o forma dreptunghiulara. Apoi punem peste el visine, un capat il lasam liber.

13
Făcut

Rulam strans cozonacul.

14
Făcut

Si il punem intr-o tava asternuta cu foaie de copt.

15
Făcut

Astupam cu un prosop si lasam sa creasca la loc caldut pentru 50-60 de minute. Dupa acest timp, batem bine un ou si ungem cu el cozonacul nostru, il coacem in cuptorul preincalzit la temperatura de 180°C , pentru aproximativ o ora.

16
Făcut

Daca se rumeneste prea repede, il astupati cu folie de aluminiu.

17
Făcut

Il lasati sa se raceasca bine, apoi se poate de servit.
Pofta Buna!

anterior
Pizza pe paine cu ciuperci si masline verzi
urmator
Supa din legume cu perisoare

Adaugă comentariul tău