0 0
Budinca de orez cu broccoli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1 pahar Orez aproximativ 200 gr
2 pahare Apa
400 gr Broccoli
3-4 buc Oua
30 gr Unt
1 buc Ceapa
2 linguri Pesmet alb/galben
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat
un varf de cutit Nucsoara optional
50-70 gr Parmezan ras

Budinca de orez cu broccoli

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Dupa ce v-am aratat pas cu pas „Cum fierbem corect Broccoli”, astazi vreau sa va arat o reteta extraordinara de budinca de orez cu broccoli. Mi-a placut mult ideea de orez combinat cu broccoli si oua, asa ca imediat am si executat reteta. Vreau sa va spun ca a avut succes si la strengarii mei cei mici, asa ca o recomand cu incredere 🙂 .

(Visited 841 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Aici eu am folosit 200 gr de orez, adica un pahar de orez si 2 pahare de apa. Orezul se spala bine, apa se pune la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba adaugati orezul, un pic de sare, amestecati bine si lasati sa fiarba pana orezul absoarbe toata apa si este gata. Apoi il lasati sa se raceasca.

2
Facut

Foarte important este sa pregatim corect buchetelele de broccoli:
- taiem buchetelele de broccoli exact sub floare
- punem la fiert o cratita cu apa
- cand incepe sa fiarba, adaugam sarea si buchetele de broccoli
- lasam 2-3 minute sa fiarba
- apoi obligatoriu dupa acest timp le scoatem intr-un bol cu apa rece, pentru 5-10 minute
- le punem intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa
Cam asta e toata procedura :) .

3
Facut

Incingem bine o tigaie, punem in ea 2 linguri de ulei de masline si 20 gr de unt.

4
Facut

Curatam de coaja o ceapa, o taiem marunt si o punem la prajit in tigaie.

5
Facut

Cand e usor rumenita, stingem focul si adaugam in tigaie buchetelele de broccoli scurse bine de apa. Saram, piparam si presuram nucsoara data prin razatoare dupa gust, amestecam bine.

6
Facut

Intr-un bol punem orezul racorit si adaugam 3-4 oua, amestecam bine.

7
Facut

Adaugam si compozitia de broccoli cu ceapa prajita, aveti grija sa nu fie fierbinte, amestecati totul si potriviti de sare daca mai este nevoie.

8
Facut

Ungem o forma pentru copt cu bucatica de unt ramasa si o tapetam cu pesmet, apoi trecem toata compozitia in ea si distribuim uniform cu o lingura.

9
Facut

Presarati deasupra cu parmezan ras. Si puneti totul in cuptorul preincalzit la 200 de grade °C, sa se coaca timp de 25-30 de minute.

10
Facut

Dupa ce s-a rumenit frumos, o scoateti atent din cuptor.

11
Facut

O serviti simpla, cu un pic de smantana, sau iaurt.
Pofta Buna!

Adelina

Cum fierbem corect Broccoli
anterior
Cum fierbem corect Broccoli
Salata din piept de pui cu ananas
urmator
Salata din piept de pui cu ananas
Cum fierbem corect Broccoli
anterior
Cum fierbem corect Broccoli
Salata din piept de pui cu ananas
urmator
Salata din piept de pui cu ananas

Adauga comentariu