0 0
Chifle pentru hotdog

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

400 gr Faina alba
200 ml Lapte de vaca
1 lingurita Drojdie uscata
2 buc Oua
1 lingura Zahar
0,5 lingurita Sare
1 lingura Ulei de floarea soarelui

Chifle pentru hotdog

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Va prezint, pas cu pas, o reteta foarte usoara de chifle pentru hotdog. Sunt moi si pufoase, se pastreaza foarte bine, le puteti chiar si congela. Le puteti umple cu ce doriti sau preferati… crenvustii eu ii rumenesc usor in tigaie. Semintele de susan deasupra sunt optionale, daca nu doriti sau nu aveti, puteti sa nu puneti, dar mie imi place mult. Este o reteta reusita pe care o recomand cu drag.

(Visited 143 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas mai mare amestecam drojdia, zaharul si laptele caldut. Lasam pentru 10-15 minute sa se activeze drojdia.

2
Facut

Dupa acest timp, adaugam 1 ou, lingura de ulei si sarea. Amestecam totul bine.

3
Facut

Apoi adaugati faina si amestecam cu o lingura de lemn aluatul.

4
Facut

Aluatul trebuie sa fie lipicios... il trecem pe masa de lucru si il mai framantam pana devine uniform.

5
Facut

Apoi il trecem intr-un vas uns bine cu ulei, pentru a-l putea scoate mai bine din el. Acoperim vasul si lasam aluatul sa creasca pentru 30-40 de minute.

6
Facut

Dupa acest timp, trecem aluatul pe masa de lucru si il impartim in 8-9 parti egale, le dam forma rotunda. Le acoperim si lasam sa se odihneasca 10-15 minute.

7
Facut

Apoi formam chiflele. Luam o biluta si cu ajutorul unui facalet ii dam o forma lunguiata cam de marimea unei crenvusti (18-19 cm).

8
Facut

Strangem la mijloc capetele laterale.

9
Facut

Apoi inca o data le aducem la mijloc si lipim bine marginea dintr-un capat pana in altul.

10
Facut

Le intoarcem cu marginea lipita in jos, le punem pe toate chiflele astfel formate intr-o tava asternuta cu foaie de copt. Acoperim chiflele cu un prosop si lasam sa creasca pentru 30-40 de minute, trebuie sa isi dubleze volumul. Dupa acest timp, batem un ou si ungem cu el deasupra... optional puteti presura seminte de susan. Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180-200°C , pentru aproximativ 15-20 de minute.

11
Facut

Sau pana se rumenesc frumos.

12
Facut

Le puteti folosi imediat asa calde cu ce doriti dumneavoastra... le puteti lasa pentru mai apoi, sau chiar le puteti congela.

13
Facut

Pofta Buna!

Adelina

anterior
Vafe cu ciocolata
urmator
Tarta rapida cu dovlecei
anterior
Vafe cu ciocolata
urmator
Tarta rapida cu dovlecei

Adauga comentariu