3 0
Sos alb cu carne de pui

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1,5-2 kg Carne de pui
500 gr Smantana 20 % grasime
6 linguri Faina
2 buc Ceapa
10 buc Piper negru boabe
1 buc Frunze de dafin
50-60 ml Ulei de floarea soarelui
1 lingura Sare
0,5 lingurita Piper negru macinat

Sos alb cu carne de pui

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Acest sos din carne de pui si smantana te cucereste din prima, il puteti servi ca mancare aparte sau pe linga garnitura dumneavoastra preferata, copiii mei il iubesc cu terciul din malai, deci…dumneavoastra decideti 🙂 .

(Visited 47.650 times, 21 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Carnea o spalam si o taiem bucati potrivite, o punem la fiert intr-o cratita cu aproximativ 3 litri de apa.

2
Facut

Strangem atent spuma care o sa se formeze cu o lingura, sau cu o spumiera. Cand incepe sa fiarba, dam focul mai incet si lasam la foc pentru 10-15 minute.

3
Facut

Curatam de coaja 2 cepe medii si una din ele o punem impreuna cu piperul negru si frunza de dafin in cratita, adaugam sarea si amestecam. Lasam totul sa fiarba la foc mediu spre mic aproximativ 2 ore.

4
Facut

Dupa ce a fiert carnea, o scoatem cu o spatula, sau cu o lingura intr-un vas aparte.

5
Facut

Taiem marunt ceapa care am curatat-o mai inainte, turnam uleiul intr-un ceaun si punem ceapa sa se prajeasca in el.

6
Facut

Dupa ce s-a rumenit frumos, adaugam la ea supa de carne, pastram aparte 300 ml din aceasta supa - pentru a dilua smantana cu faina. Lasam sa fiarba pentru 5-10 minute.

7
Facut

In acest timp, amestecam smantana cu faina si mai adaugam din supa de carne racorita, aveti grija sa nu fie cocoloase.

8
Facut

Si adaugam totul in ceaun putin cate putin amestecand bine cu un tel, daca doriti sa aveti un sos cu o consistenta mai groasa, atunci mai adaugati o lingura de faina dizolvata in putina supa. O sa observati ca imediat o sa se ingroase.

9
Facut

Adaugati carnea inapoi si potriviti de sare si piper negru macinat, lasati sa fiarba inca pentru 5-7 minute.

10
Facut

Si asta este tot, serviti acest sos cald cu garnitura dumneavoastra preferata.
Pofta Buna!

Adelina

Fursecuri "Conuri de brad"
anterior
Fursecuri „Conuri de brad”
Tagliatelle cu ciuperci
urmator
Tagliatelle cu ciuperci
Fursecuri "Conuri de brad"
anterior
Fursecuri „Conuri de brad”
Tagliatelle cu ciuperci
urmator
Tagliatelle cu ciuperci

6 comentarii Ascunde comentariile

Arată oribil tot ce e în farfurie, gustul nu mai contează când cineva îți pune în față o farfurie de genul… Arată cu mult mai rău decât mâncarea servită în spitale. Ar fi un sfat pt tine, și anume să nu mai arați altora scârboșenii. No offence

Mie foarte mult imi place acest sos,e asociat cu gustul copilariei,mama il pregateste perfect,insa mie nu prea,undeva gresesc cu proportiile de smintina,faina,dar nu ma opresc aici,il voi prepara si eu super cu timpul .

Sunt sigura ca o sa reusesti! Nici mie nu mi-a iesit din prima, vorba ceea „Pe greseli ne invatam”… acum il fac perfect, pe gustul familiei. 🙂 urmeaza pasii din reteta si neaparat o sa fie bine!

Adauga comentariu