Ingrediente
-
2-3 kg Ardei gras
-
1,5-2 kg Rosii
-
3-4 buc Ceapamedii
-
1 buc Frunze de dafin
-
1,5 lingurita Saredupa gust
-
0,25 lingurita Piper negru macinat
-
350-400 ml Ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
De obicei pregatesc aceasta reteta vara, sau toamna… atunci cand gradina e plina de ardei grasi si rosii proaspete. Dar nu este o regula, acum avem rosii si ardei in orice sezon. Nu e neaparat sa prajim ardeii, putem sa ii coacem la rola, dar este o diferenta intre aceste doua metode: in ulei raman mai crocanti, iar la rola se cam inmoaie, deja fiecare alege procedura dupa preferinta. Referitor la sosul de rosii: eu folosesc reteta de la tocanita de rosii, este foarte simpla si foarte gustoasa.
Pasi de urmat
1
Facut
|
Mai intai pregatim tocanita si incepem prin a decoji rosiile : |
2
Facut
|
Si urmam pasii exact ca in reteta tocanitei de rosii: |
3
Facut
|
|
4
Facut
|
|
5
Facut
|
|
6
Facut
|