Ingrediente
-
3-3,5 kg Carne de porc
-
1 buc Ceapa
-
1 lingura Sare
-
Piper negru boabe
-
Frunze de dafin
Mod de preparare
Carnea de porc in aceasta reteta poate fi inlocuita cu cea de gaina, rata, peste, vita, iepure, etc. Este o reteta simpla si foarte usor de realizat in conditii casnice. Eu am folosit o cantitate mai mare de carne, din ingredientele de mai jos veti obtine 4-5 borcanase de 750 gr. Carnea pregatita astfel o puteti pastra in beci, sau in frigider. O puteti consuma asa ca atare, sau in cartofi, oua prajite, hrisca, paste… in ce doriti voi. Acesta carne este foarte gustoasa si este o usurinta atunci cand nu prea ai mult timp la dispozitie pentru a gati 🙂 .
Pasi de urmat
1
Facut
|
Carnea e de preferat sa fie un pic mai grasa, o taiem bucati mici, asa cam de marimea unei nuci. O punem intr-un vas mai mare, adaugam sarea si amestecam bine. Eu am avut o cantitate mult mai mare de carne, asa ca, am adaugat sarea direct in borcan, dupa ce am aranjat carnea in el: 1 lingurita la un borcan de 750 gr. |
2
Facut
|
|
3
Facut
|
|
4
Facut
|
Borcanele le aranjati intr-o tava, apoi turnati un pic de apa in ea, borcanele sa fie la o adancime de 2-3 cm in apa. Astupam borcanele cu folie de aluminiu, sau ca in cazul meu: cu capace fara inel de cauciuc. Eu, de exemplu, am cateva capace la care le-am scos inelele de cauciuc si le folosesc la prepararea conservatiilor ce necesita sterilizare in rola, dupa fiecare procedura le spal si le usuc bine, apoi le folosesc la urmatoarea conservatie. |
5
Facut
|
Punem tava in cuptorul care nu trebuie sa fie incalzit din timp, il pornim atunci cand punem borcanele cu carne, la temperatura de 180-200°C pentru 2 ore, dupa acest timp micsoram temperatura pana la 140-150°C si mai lasam pentru inca aproximativ 2 ore. Veti observa ca carnea se lasa mult asa ca, luati atent dintr-un borcan si completati celelalte borcane, apoi le mai puneti la rola pentru inca 20-25 de minute. |
6
Facut
|
|
7
Facut
|
|
8
Facut
|