Ingrediente
-
600-700 gr Carne de pui
-
2 buc Oua
-
6-7 linguri Gris de grau
-
1 buc Radacina de patrunjel
-
1 buc Radacina de telinamica
-
2-3 buc Rosii
-
1-2 buc Ceapamari
-
1 buc Morcov
-
1-2 buc Ardei grasmedii
-
1 buc Frunze de dafin
-
5-6 boabe Piper negru boabe
-
1 legatura Patrunjel proaspat
-
1 lingura Saredupa gust
Mod de preparare
Astazi am pregatit o super- mega supa de pui cu galuste! Fiind in sezonul cand ne bantuie la orice pas virozele, am hotarat sa pregatesc ceva cald, cu multe legume vitaminoase si foarte gustos. Fiind toti membrii familiei acasa, am zis… de ce nu? Iata ca a venit timpul sa va prezint reteta mea de supa cu galuste. Ce pot sa va spun? Nu o pregatesc des, poate din motivul ca noi suntem mari fani ai ciorbei de pui cu taitei de casa, sau poate ca procesul de preparare mie mi se pare mai migalos…chiar nu pot sa va spun. Dar totusi astazi am zis ca mai schimbam si noi un pic meniul 😉 Eu am facut o cratita mare, unde am folosit un pui intreg… dar nu e neaparat, poti pune ceea ce ai, doar sa respecti cantitatile de la ingrediente.
Sper din suflet ca o sa va placa… va rog frumos sa imi scrieti cum pregatiti voi supa de pui cu galuste si cum faceti voi galustele… chiar imi este foarte interesant 🙂
Multa, multa sanatate la toti!
Pasi de urmat
1
Facut
|
Punem carnea la fiert intr-o cratita, sau oala mai incapatoare, a mea e de 5 litri. Cand incepe sa fiarba apa, scoateti spuma ce se formeaza la suprafata, adaugati apoi o ceapa decojita, frunza de dafin, boabele de piper negru si 0,5 lingura de sare. Lasam sa fiarba la foc mediu aproximativ pentru 1-1,5 ore, sau pana este bine fiarta carnea. |
2
Facut
|
|
3
Facut
|
|
4
Facut
|
|
5
Facut
|
|
6
Facut
|
|
7
Facut
|
|
8
Facut
|
|
9
Facut
|
|
10
Facut
|
|
11
Facut
|
Lasam sa fiarba totul pentru 10-15 minute, in acest timp galustele ar trebui sa fie gata. Gustam si potrivim de sare. Tocam legatura de patrunjel si o adaugam in cratita, lasam sa fiarba pentru maxim 2-3 minut. Punem capacul deasupra, stingem focul si lasam pentru10-15 minute sa se patrunda bine toate aromele. |
12
Facut
|