Ingrediente
-
500-600 Faina alba
-
3 buc Oua
-
3 linguri Mieremari
-
100 gr Unt
-
1 lingurita bicarbonat de sodiu
-
1 lingura otet
-
1+2 pahare Zaharde 200 gr, 1 la aluat si 2 la crema
-
1 l Smantana
-
100 gr Ciocolata neagraoptional
Mod de preparare
Cum sa va zic? … Am copilarit cu gustul acestui tort, sau mai bine zis, cu gustul si mirosul imbietor al turtelor cu miere dulce. Printre turtele cu crema mama mai punea visine fara sambure- din acelea conservate petru iarna, banane sau kiwi, cirese sau prune fara sambure… deci va dati bine seama ca puteti pune orice va place voua, fiecare dupa preferinta. Ingredientele sunt simple si accesibile tuturor. Aceasta este varianta cea mai simpla a acestui tort. Smantana trebuie sa fie grasa, macar de 20%, la mine a fost de casa si nu am avut probleme la asamblarea tortului, a fost destul de ferma… aveti grija la calitatea ei. Nu se pregateste greu si este foarte gustos 😉
Pasi de urmat
1
Facut
|
|
2
Facut
|
|
3
Facut
|
|
4
Facut
|
|
5
Facut
|
|
6
Facut
|
|
7
Facut
|
|
8
Facut
|
Luam o bucata de aluat, facem din ea o biluta apoi intindem o turta subtire. Ca sa simplificam un pic procesul intindem turta direct pe foaia de copt. Ca forma sa fie cat mai rotunda si turtele sa fie toate la fel punem deasupra turtei o farfurie, sau un capac si taiem surplusul cu un cutit ascutit. |
9
Facut
|
|
10
Facut
|
|
11
Facut
|
|
12
Facut
|
|
13
Facut
|
|
14
Facut
|
|
15
Facut
|
|
16
Facut
|
|
17
Facut
|
|
18
Facut
|
|
19
Facut
|
|
20
Facut
|