0 0
Tarta cu afine

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

Pentru aluat
250 gr Faina alba
100 gr Unt
60 gr Zahar
1 lingurita Praf de copt cu varf
2 buc Oua
un praf Sare
Pentru umplutura
250-300 gr Afine
400 gr Smantana
2 buc Oua
90 gr Zahar
1 buc Esenta de vanilie
20-25 gr Amidon alimentar

Tarta cu afine

Ingrediente

  • Pentru aluat

  • Pentru umplutura

Mod de preparare

Distribuie

O tarta foarte gustoasa, aromata si cu multe afine. Un desert senzational cu un aluat faramicios ce se topeste in gura, iar umplutura de smantana se combina foarte bine cu gustul acrisor al afinelor. Fiti atenti la ingrediente am redat separat cantitatile pentru aluat si umplutura. Puteti sa ma credeti pe cuvant… se pregateste repede si foarte usor 😉

Vizitat de 2.597 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Incorporam bine cu o furculita praful de copt in faina cernuta, apoi adaugam aici untul rece de la frigider. Cu o furculita amestecam bine untul cu faina din bol.

2
Făcut

Ca si cum am taia untul prin faina, pana obtinem o compozitie granulara.

3
Făcut

Intr-un alt vas batem 2 oua cu un pic de sare si 60 gr de zahar.

4
Făcut

Apoi le adaugam in vasul cu ingredientele solide, adica la faina cu unt.

5
Făcut

Amestecam totul si framantam un aluat molcut si nelipicios, daca este prea moale atunci mai adaugati un pic de faina.

6
Făcut

Punem aluatul intr-o forma pentru tarte rotunda cu diametru 25 cm. Il distribuim uniform pe toata suprafata ei. Eu forma am dat-o cu un pic de unt apoi am presurat faina... dar nu cred ca este necesar, totusi... "Paza buna trece primejdia rea." :)

7
Făcut

Tarta o dam la rece pana ne ocupam de umplutura.

8
Făcut

Amestecam cu o furculita amidonul alimentar si zaharul, dupa care le adaugam in vasul cu oua si amestecam totul bine.

9
Făcut

Punem esenta de vanilie si smantana, amestecam bine pana se incorporeaza totul.

10
Făcut

Punem in tarta jumatate din cantitatea de fructe, pe care le-am spalat si uscat pe un prosop.

11
Făcut

Apoi turnam deasupra lor toata compozitia de smantana, cealalta jumatate de fructe o distribuim deasupra astfel ca sa fie peste tot fructe. Umplutura nu trebuie sa ajunga pana la marginea tartei, trebuie sa fie mai jos de 0,5-1 cm. fiindca in timpul coacerii se ridica bine.

12
Făcut

Dam tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 45-50 de minute, pana se rumeneste tarta frumos.

13
Făcut

Dupa ce o scoatem de la rola, o lasam sa se raceasca un pic, apoi o taiem felii si o servim.
Pofta Buna!

anterior
Tort cu miere sau „Medovik”
urmator
Salata Tiffany

Adaugă comentariul tău