0 0
Tarta cu afine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Pentru aluat
250 gr Faina alba
100 gr Unt
60 gr Zahar
1 lingurita Praf de copt cu varf
2 buc Oua
un praf Sare
Pentru umplutura
250-300 gr Afine
400 gr Smantana
2 buc Oua
90 gr Zahar
1 buc Esenta de vanilie
20-25 gr Amidon alimentar

Tarta cu afine

Ingrediente

  • Pentru aluat

  • Pentru umplutura

Mod de preparare

Share

O tarta foarte gustoasa, aromata si cu multe afine. Un desert senzational cu un aluat faramicios ce se topeste in gura, iar umplutura de smantana se combina foarte bine cu gustul acrisor al afinelor. Fiti atenti la ingrediente am redat separat cantitatile pentru aluat si umplutura. Puteti sa ma credeti pe cuvant… se pregateste repede si foarte usor 😉

(Visited 2.468 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Incorporam bine cu o furculita praful de copt in faina cernuta, apoi adaugam aici untul rece de la frigider. Cu o furculita amestecam bine untul cu faina din bol.

2
Facut

Ca si cum am taia untul prin faina, pana obtinem o compozitie granulara.

3
Facut

Intr-un alt vas batem 2 oua cu un pic de sare si 60 gr de zahar.

4
Facut

Apoi le adaugam in vasul cu ingredientele solide, adica la faina cu unt.

5
Facut

Amestecam totul si framantam un aluat molcut si nelipicios, daca este prea moale atunci mai adaugati un pic de faina.

6
Facut

Punem aluatul intr-o forma pentru tarte rotunda cu diametru 25 cm. Il distribuim uniform pe toata suprafata ei. Eu forma am dat-o cu un pic de unt apoi am presurat faina... dar nu cred ca este necesar, totusi... "Paza buna trece primejdia rea." :)

7
Facut

Tarta o dam la rece pana ne ocupam de umplutura.

8
Facut

Amestecam cu o furculita amidonul alimentar si zaharul, dupa care le adaugam in vasul cu oua si amestecam totul bine.

9
Facut

Punem esenta de vanilie si smantana, amestecam bine pana se incorporeaza totul.

10
Facut

Punem in tarta jumatate din cantitatea de fructe, pe care le-am spalat si uscat pe un prosop.

11
Facut

Apoi turnam deasupra lor toata compozitia de smantana, cealalta jumatate de fructe o distribuim deasupra astfel ca sa fie peste tot fructe. Umplutura nu trebuie sa ajunga pana la marginea tartei, trebuie sa fie mai jos de 0,5-1 cm. fiindca in timpul coacerii se ridica bine.

12
Facut

Dam tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 45-50 de minute, pana se rumeneste tarta frumos.

13
Facut

Dupa ce o scoatem de la rola, o lasam sa se raceasca un pic, apoi o taiem felii si o servim.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Tort cu miere sau „Medovik”
urmator
Salata Tiffany
anterior
Tort cu miere sau „Medovik”
urmator
Salata Tiffany

Adauga comentariu