0 0
Salata Tiffany

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

250-300 gr Piept de pui o bucata
100-150 gr Cascaval
4 buc Oua
50 gr Nuci
200 gr Maioneza
400 gr Struguri albi un strugure mare
3-4 linguri Ulei de floarea soarelui pentru prajit
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat

Salata Tiffany

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Acum in prag de sarbatori vin si eu cu o salata foarte interesanta si gustoasa. Se pregateste usor si din ingrediente simple. Ce o face mai interesanta… este anume combinatia dintre carne de pui si struguri albi. Reteta este cu miez de nuca, dar astazi am folosit alune, pe care le-am uscat un pic pe o tigaie si le-am maruntit cu un cutit. Deci puteti folosi orice nucusoare preferati, sau aveti pe acasa. Am condimentat salata, sau mai bine zis – carnea, doar cu sare si piper negru macinat… in varianta originala ar fi fost sa folositi o lingurita de condiment curry, puteti sa incercati daca nu sunteti impotriva … familiei mele nu prea ii place si de aceea l-am omis. Dar credeti-ma, ii da un gust aparte. La montarea salatei am folosit un inel cu dimensiunile de 16 cm, dar o poti face si fara. O salata senzationala si de efect ce o recomand cu mare drag 😉

(Visited 471 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Punem ouale la fiert intr-un vas cu apa, pentru 8-10 minute, apoi le trecem prin apa rece si le decojim. Pieptul de pui il spalam si-l taiem bucatele mici. Il punem la prajit intr-o tigaie cu ulei.

2
Facut

Saram si piparam, amestecam periodic pana se rumeneste usor si este gata.

3
Facut

Il lasam sa se raceasca de tot, apoi montam salata... pe un platou sau farfurie punem intr-un strat pieptul de pui.

4
Facut

Ungem cu un pic de maioneza (2-3 linguri)

5
Facut

Apoi dam deasupra cascavalul prin razatoarea cea mare.

6
Facut

Si iarasi ungem cu maioneza.

7
Facut

Apoi dam prin razatoare ouale fierte.

8
Facut

Deasupra ungem cu maioneza.

9
Facut

Urmatorul strat va fi din nucile maruntite.

10
Facut

Deasupra ungem cu maioneza.

11
Facut

Fiecare bobita de poama o taiem in jumatate si scoatem semintele.

12
Facut

Aranjam jumatatile pe toata suprafata salatei. Lasam salata la frigider pentru 30-40 de minute sa se patrunda bine, apoi se poate de servit.
Pofta buna!

Adelina

anterior
Tarta cu afine
urmator
Cozonac cu aluat oparit
anterior
Tarta cu afine
urmator
Cozonac cu aluat oparit

Adauga comentariu