0 0
Chifle dulci cu stafide

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

800-900 gr Faina alba calitate superioara
100 gr Unt
200 gr Zahar
3 buc + 1 buc Oua +1 ou pentru uns
400 ml Lapte de vaca
25 gr Drojdie proaspata
0,5 lingurita Sare
1 buc Esenta de vanilie
70-100 gr Stafide

Chifle dulci cu stafide

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Sunt cele mai pufoase si cele mai gustoase chifle pe care le-am mancat vreodata. Sunt bune pentru micul dejun cu o cana de ceai, cafea, sau lapte. Si pentru ca a inceput scoala si cred ca fiecare mama se gandeste la sanatatea copiilor sai, va pot spune ca pe langa fructele proaspete aceste chifle sunt numai bune pentru punga cu mancare a micilor strengari, copiii mei pur si simplu le adora. Din cantitatea aceasta de ingrediente am facut 12 chifle mari si frumoase, stafidele le puteti inlocui cu alte fructe uscate, dupa placul fiecaruia. Nu se prepara greu si intr-adevar sunt foarte gustoase 🙂 .

(Visited 4.068 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

In vasul cu lapte caldut adaugam drojdia si amestecam bine pana se dizolva.

2
Facut

In alt vas punem ouale, zaharul si esenta de vanilie, amestecam bine totul.

3
Facut

Intr-o cratita topim untul si il racorim, apoi il adaugam la compozitia de oua cu zahar si iarasi amestecam.

4
Facut

Urmeaza acum sa adaugam laptele cu drojdie.

5
Facut

In alt vas cernem faina, in mijloc turnam toata compozitia lichida si usor incepem sa framantam aluatul. Cantitatea de faina poate varia in functie de cat de mari sunt ouale.

6
Facut

Trebuie sa obtineti un aluat molcut si nelipicios, il astupam cu un prosop si il lasam sa creasca la loc caldut pentru aproximativ 1 ora, sau pana isi dubleaza, sau chiar tripleaza volumul.

7
Facut

Aluatul ar trebui sa creasca foarte bine :) .

8
Facut

Stafidele le puneti la inmuiat pentru 20 de minute, apoi le scurgeti bine de apa.

9
Facut

Punem aluatul pe suprafata de lucru, il aplatizam usor si peste el adaugam stafidele, trecem parte peste parte aluatul, il framantam usor, astfel incorporand toate stafidele in el.

10
Facut

Apoi impartim aluatul in 11-12 bucati egale.

11
Facut

Acum vom modela chiflele noastre :) : luam o bucata de aluat si facem un rulou subtire.

12
Facut

Ducem un capat al ruloului spre celalalt capat si facem o legatura intre ele, ca la sireturi.

13
Facut

Acum fiti atenti! O parte o trecem pe sub cerc, iar cealalta parte pe deasupra.

14
Facut

Formand astfel o floricica frumoasa, facem asa cu toate bucatile de aluat.

15
Facut

Le aranjam pe o tava asternuta cu o hartie de copt, le astupam cu un prosop si le lasam sa creasca pentru 30-45 de minute.

16
Facut

Dupa care, batem bine un ou si ungem cu el chiflele.

17
Facut

Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180-200°C , pentru 15-20 de minute, sau pina se rumenesc frumos deasupra. Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca un pic.

18
Facut

Sunt foarte pufoase si gustoase :)
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Salata de vinete coapte cu rosii
urmator
Prajitura cu mere si faina de secara
anterior
Salata de vinete coapte cu rosii
urmator
Prajitura cu mere si faina de secara

Adauga comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here