0 0
Chec cu scortisoara

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

225 gr Faina alba
125 gr Unt moale, la temperatura camerei
250 gr Zahar
3 buc Oua
50 gr Smantana
1 lingurita Praf de copt
0,25 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura Scortisoara
1 buc Esenta de vanilie

Chec cu scortisoara

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Un chec minunat cu scortisoara, un desert delicios cu miros placut de sarbatoare. Nu stiu cum la voi, dar la mine in familie mirosul de scortisoara e in stransa legatura cu sarbatorile de iarna. Va propun o coptura rapida cu care va veti rasfata apropiatii si care neaparat va infrumuseta masa dumneavoastra de sarbatoare.

(Visited 573 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas amestecati bine faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.

2
Facut

In alt vas punem 200 grame de zahar, untul moale si esenta de vanilie, mixam totul bine.

3
Facut

Apoi adaugam, unul cate unul, ouale. Mixam bine dupa fiecare.

4
Facut

Acum urmeaza sa adaugam smantana, amestecam totul.

5
Facut

Apoi faina, putin cate putin, mixam bine sa nu fie cocoloase.

6
Facut

Intr-un vas mai mic amestecam 50 grame de zahar cu o lingura de scortisoara.

7
Facut

Acum incepem sa montam checul: aluatul pregatit il impartim vizual in trei parti, intr-o tava de chec asternuta cu o foaie de copt turnam 1/3 din aluat, nivelam usor.

8
Facut

Deasupra presarati jumatate din compozitia de zahar cu scortisoara.

9
Facut

Acum urmeaza inca un strat de aluat.

10
Facut

Si apoi presarati scortisoara ramasa, pe toata suprafata.

11
Facut

Si la final vom monta ultimul strat de aluat, nivelam atent deasupra. Dam tava la cuptor pentru 45-50 de minute la temperatura de 180-200°C.

12
Facut

Dupa acest timp, ii faceti testul cu scobitoarea si daca iese bine, atunci puteti sa scoateti checul din cuptor.

13
Facut

Il lasati sa se raceasca, apoi il portionati si serviti cu mare placere.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Salata de fenicul
urmator
Fenicul la cuptor
anterior
Salata de fenicul
urmator
Fenicul la cuptor

Adauga comentariu