0 0
Terci Arnaut

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2 pahare Crupe din grau dur Arnaut
6 pahare Apa
0, 5 lingurita Sare dupa gust

Terci Arnaut

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Crupa de grau este sanatoasa, hranitoare si foarte gustoasa. La o cantitate de crupa adaugi trei cantitati de apa, eu am facut din cantitate dubla de ingrediente… familie mare, mancare mai multa 😉 Cand este gata terciul, poti adauga in el unt, magiun, miere, nuci, fructe uscate… dupa preferinta fiecaruia. Eu am optat pe varianta simpla, doar cu apa.

(Visited 16.097 times, 16 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Spalam bine crupa in cateva ape.

2
Facut

Apoi turnam cantitatea de apa de la ingrediente si punem ceaunul la fiert.

3
Facut

De obicei se formeaza o spuma la suprafata, o strangi atent cu o lingura. Adaugam sarea.

4
Facut

Lasam terciul sa fiarba la foc mic pentru 35-40 de minute, periodic amestecam usor. Ai grija la capac ... acest terci are tendinta de a fugi din ceaun :)
!!! Daca focul e mic, atunci pune deasupra capacul, dar oricum nu lasa terciul fara supraveghere... daca focul e mare, atunci terciul se ridica in sus si curge pe alaturi, cu tot cu capac.

5
Facut

Terciul este gata cand crupa absoarbe toata apa.

6
Facut

Si se poate de servit.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Briose Cruffins
urmator
Biscuiti cu smantana
anterior
Briose Cruffins
urmator
Biscuiti cu smantana

Adauga comentariu